SOCIETAT
Societat 07/02/2013

Els manifestants antidesnonaments abandonen la seu del BBVA de la plaça de Catalunya de Barcelona

Han decidit marxar voluntàriament en vista de l'enrocament de l'entitat bancària i de la presència dels antiavalots

Ara
2 min
Unes 250 persones de plataformes d'afectats per la hipoteca han ocupat la seu del BBVA de la plaça de Catalunya de Barcelona

BarcelonaLes 250 persones de plataformes d'afectats per la hipoteca han abandonat cap a les sis d'aquesta tarda la seu del BBVA de la plaça Catalunya de Barcelona, que havien ocupat a les 11 del matí. Els manifestants han decidit en assemblea marxar "voluntàriament" de l'oficina perquè "la negociació estava aturada" i en vista també de la presència d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra a la porta, que esperaven indicacions de l'entitat bancària per desallotjar-los per la força.

A dos quarts de set, la sucursal bancària estava buida i tancada, tot i que hi havia restes d'escombraries a l'interior com a testimonis de l'acció. Els membres de les plataformes d'afectats per la hipoteca han abandonat la tancada amb la intenció de continuar la pressió amb una manifestació el proper 16 de febrer.

Desenes de persones havien ocupat l'oficina després d'una marxa pacífica pels carrers del centre de Barcelona. Al matí, cinc membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han mantingut una reunió amb tres representants del banc, al qual exigeixen la suspensió dels 232 desnonaments impulsats per l'entitat financera que estan pendents d'executar-se, a l'espera de la subhasta, així com la condonació de deutes hipotecaris i la reconversió dels seus actius immobiliaris de lloguer social.

Segons ha explicat el membre de la PAH Carlos Macias, tant en aquesta primera reunió d'una hora com a la segona, de tres quarts d'hora, els representants del banc s'han compromès a donar una resposta en el termini d'un mes als 232 casos que es troben en procés previ a subhasta. Això vol dir, segons Macias, que s'aturen totes les subhastes.

Però els interlocutors del BBVA han rebutjat frontalment la condonació dels deutes i la reconversió dels seus habitatges de lloguer social al·legant que aquestes propostes no encaixen amb la política de l'entitat. Això ha estat considerat inacceptable per part dels manifestants, que han decidit quedar-se a la sucursal bancària fins que s'atenguessin les seves reivindicacions.

No obstant això, a la tarda han acabat decidint en assemblea abandonar la protesta, que reprendran amb la manifestació del 16 de febrer. Ho han fet també perquè han estat informats que els antiavalots dels Mossos estaven només a l'espera d'una ordre del BBVA per procedir al desallotjament.

Per la seva part, el BBVA ha reiterat que està oberta al diàleg amb els afectats per tal de buscar una solució pactada, però destaca que no vol solucions col·lectives sinó a la mida de cada cas.

stats