Publicitat
Publicitat

Neu, vent, i estat de la mar, els altres protagonistes del dia

Les pluges superen els 150 litres al sud

La borrasca marxarà aquesta nit, demà tindrem una treva de bon temps però la setmana que ve començarà amb pluges a moltes comarques.

La pluja incessant ja ha acumulat registres de més de 100 litres per metre quadrat a molts indrets. Fins ara les pluges més abundants han caigut a les comarques de Tarragona, on destaquen els més de 120 litres a municipis com l'Abiol, Roquetes, l'Argentera i Capafonts. A Pradell de la Teixeta, al Priorat, fins i tot s'han superat ja els 150 litres, segons dades de la xarxa meteoclimatic i del Servei Meteorològic de Catalunuya. Les pluges, però, estan sent generals i són pocs els municipis que han acumulat menys de 20 litres per metre quadrat.


La nevada és intensa a muntanya i la cota fins i tot s'ha situat per sota del previst. A la Vall de Boí ja s'hi han acumulat, per exemple, més de 10 centímetres, però no ha nevat a totes les valls i les cadenes només són obligatòries en 7 carreteres del Pirineu. En general, els gruixos acumulats fins ara van dels 20 als 50 centímetres a les cotes altes de la serralada.


El vent i l'estat de la mar també són protagonistes. Les boies situades a 1 milla de la costa estan registrant onades de més de 2 metres, i la boia de Blanes fins i tot n'ha registrat una de més de 4. El vent, sense produir cops violents, ha bufat amb ratxes de més de 50 quilòmetres per hora en indrets com Cambrils o l'Escala.


Demà farà molt més sol que avui, però tot apunta que entre dilluns i dimarts arribaran noves borrasques que tornaran a deixar quantitats de pluja significatives a la costa.

Ens han dit adeu

Més continguts de