Societat 17/10/2011

Un de cada cinc catalans és pobre

Els col·lectius més afectats són els majors de 65 anys i els joves de 16. En tot el món hi ha 925 milions de persones que passen gana

Ara
1 min

BarcelonaEl Programa Mundial d'Aliments i la Taula del Tercer Sector de Catalunya han informat sobre la situació de la pobresa a casa nostra. Segons l'estudi que han presentat, a Catalunya un milió i mig de persones (un 20,4% del total de la població) es troben per sota del llindar de la pobresa d'una forma permanent. La franja d'edat que es veu més afectada pel risc de pobresa és la que comença a partir de 65 anys, els jubilats, en què un 25,1% de les persones viu amb menys diners del que està establert com a mínim.

D'altra banda, els joves de 16 anys, amb una taxa de pobres del 23,4%, són l'altre gran col·lectiu afectat. En el conjunt de la Unió Europea, la taxa de risc de pobresa és inferior a la catalana, ja que se situa entre el 16 i el 17% màxim en qualsevol col·lectiu. Les dades de l'informe també indiquen que en una de cada cinc llars del país no arriben als 14.000 euros d'ingressos anuals.

Segons han explicat diverses entitats del tercer sector, el 25% dels infants menors de 16 anys pateixen malnutrició a l'Estat espanyol. La crisi econòmica n'és la causa principal. Aquestes dades també mostren com el 17% dels infants que viuen sota el llindar de la pobresa pateixen, també, obesitat infantil.

El darrer informe del Programa Mundial d'Aliments de la secció de l'ONU per a l'agricultura i l'alimentació (FAO) indica que hi ha 925 milions de persones que passen gana al món. D'aquest total, 578 milions viuen en països asiàtics i del Pacífic.

stats