SOCIETAT
Societat 04/05/2013

Polèmica per la mort a Mallorca d'un immigrant sense papers per tuberculosi

MÉS per Mallorca acusa el govern balear de deixar morir el jove sense rebre tractament mèdic, mentre que l'executiu assegura que va ser diagnosticat però no va voler seguir el tractament

Ara
1 min

BarcelonaMÉS per Mallorca va acusar ahir el govern balear d'haver deixat morir un immigrant sense papers amb tuberculosi perquè no tenia targeta sanitària, mentre que l'executiu assegura que l'home va ser diagnosticat per la sanitat pública però no va voler seguir el tractament.

Segons informa el Diari de Balears, el jove senegalès Alpha Pam, de 28 anys i resident a Can Picafort, va morir el 21 d'abril a casa seva com a conseqüència d'una tuberculosi que no va ser tractada. La diputada de MÉS per Mallorca Fina Santiago assegura que el jove va anar a l'Hospital d'Inca però no se li van fer les proves perquè no tenia targeta sanitària.

Santiago va denunciar ahir els fets en una roda de premsa i va demanar la dimissió del conseller de Salut, Martí Sansaloni, a qui considera responsable polític de la mort.

La portaveu del govern balear, Núria Riera, va assegurar que el jove va ser diagnosticat però que "no va seguir els tractaments" que se li van receptar ni va tornar a l'hospital quan la malaltia es va agreujar.

stats