SUCCESSOS

Troben el cadàver de la professora desapareguda a Huelva

La Guàrdia Civil confirma la mort de Laura Luelmo, de 26 anys, trobada entre uns matolls

La Guàrdia Civil ha confirmat que s'ha trobat el cadàver de la jove professora desapareguda a Huelva, Laura Luelmo. La noia, de 26 anys i nascuda a Zamora, va desaparèixer dimecres passat. El delegat del govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha explicat que a les 12 h una persona que passejava pel camp ha trucat alertant "de la localització d'un cos", segons Efe.

La Guàrdia Civil ja treballava amb el convenciment que la noia no hauria marxat de casa seva voluntàriament, i tenien sobre la taula la hipòtesi que hauria tingut un accident o bé que una tercera persona hauria intervingut en la seva desaparició. Finalment, la Guàrdia Civil ha trobat el seu cos entre uns matolls, a uns quants quilòmetres de la localitat d'El Campillo.

Després d’uns dies de recerca amb voluntaris, ahir la Guàrdia Civil va desplaçar fins al lloc dels fets membres de la Unitat Central Operativa, la UCO, els agents que es destinen als casos més complicats, i des d’ahir a la tarda les batudes per trobar la noia estan formades per professionals de Protecció Civil, la Guàrdia Civil i la Policia Local.

Professora de plàstica nova a l'institut

Els amics i familiars de Laura Luelmo li van perdre la pista dimecres, després que la noia sortís de casa seva vestida amb roba d’esport, a la localitat d’El Campillo, a Huelva. Tot i que els agents no descarten cap possibilitat, fonts de la investigació asseguren que les indagacions se centren en una desaparició involuntària. “No hi ha sospitosos concrets”, va explicar ahir el coronel en cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Huelva, Ezequiel Romero, que també va deixar clar que “moltes qüestions que s’estan comentant per xarxes socials són falses”.

La pista d’aquesta professora interina de 26 anys i natural de Zamora es va perdre a nou quilòmetres al nord d’El Campillo dimecres passat. Aquest és el lloc on les antenes repetidores de telefonia van detectar per última vegada el senyal del seu telèfon mòbil. La noia s’havia traslladat a aquesta localitat feia només unes setmanes, després d’incorporar-se a la plantilla de l’Institut d’Ensenyament Secundari (IES) Vázquez Díaz de Nerva, un poble pròxim, per cobrir una vacant de l’especialitat de plàstica.

La família va posar la denúncia dijous. Després que els voluntaris es retiressin, el dispositiu de recerca el van reprendre diferents unitats especialitzades, com les dels submarinistes i les canines.