Arresten el cap d'una xarxa de proxenetes buscat des del 2014

La Policia Nacional ha detingut a l'aeroport del Prat el fugitiu

La Policia Nacional ha arrestat a l' aeroport del Prat de Barcelona el suposat líder d'una xarxa de proxenetes que hauria explotat almenys una cinquantena de dones en diferents clubs del Baix Llobregat. A l'home el buscaven des del 2014, quan es va desarticular l'organització criminal que liderava.

Segons la policia, els agents van localitzar el fugitiu quan intentava tornar a entrar a l'Estat, en un vol procedent de Bucarest.

L'any 2014 la policia va detenir els 12 membres de la xarxa, i després d'inspeccionar diversos clubs va poder localitzar una cinquantena de víctimes de l'organització. El líder del grup, però, va aconseguir fugir. 

Testimoni clau

Va ser una víctima de la xarxa qui va posar la policia sobre la pista el 2013. La dona va explicar que el grup l'havia captat a Romania, amb una falsa promesa de treball. 

Li van dir que treballaria de ballarina a l'Estat amb un bon sou i ella va acceptar perquè tenia a càrrec la mare malalta i una filla petita. La van portar per carretera fins a Castelldefels, però quan va arribar la van obligar a exercir la prostitució en diversos clubs.

Els proxenetes la van tenir diversos mesos sota el seu control amb tot tipus d' amenaces, coaccions i agressions físiques i sexuals. Després va aconseguir fugir i va denunciar-ho a la policia.