Societat 18/12/2013

La policia investiga la caixa de resistència dels mestres balears per la vaga contra el decret de trilingüisme

L'Assemblea de Docents afirma que han lliurat tota la informació que han demanat els agents de paisà perquè "no hi ha res a ocultar"

J. Perelló / E. Borràs
2 min
Reunió a Porreres convocada per l'Assemblea de Docents / E. CALVO

PalmaTres agents de paisà de la Policia Nacional espanyola han anat aquest dimecres al matí a la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB), on han reclamat informació detallada sobre tots els moviments del compte corrent de la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents per a la vaga de mestres i professors. Fonts de l'Assemblea asseguren que han lliurat "tota la informació que han sol·licitat" perquè "no hi ha res a ocultar".

El president de l'Obra Cultural, Jaume Mateu, en un comunicat que ha publicat al seu blog, ha explicat que l'OCB ha lliurat tota la informació que els han demanat "en coherència amb la seva actuació transparent durant els més de 50 anys d'existència". Mateu insisteix que han gestionat amb "total transparència i pulcritud la caixa de resistència de suport a la vaga dels docents" i que ho han fet amb "assessors qualificats". També explica que des del principi han donat suport als mestres i per això els han volgut facilitar un compte bancari.

Persecució

Per Mateu la caixa s'ha nodrit d'aportacions voluntàries com les que es fan per a un compte de noces "i no es té constància que mai ningú hagi enviat la policia a cap boda demanant informació sobre les transferències rebudes, el seu origen, ni la seva destinació". Per això lamenta que es faci "perdre el temps a les forces de seguretat, jutges i fiscals, i que es tudin recursos públics per intentar embrutar la imatge de l'entitat i castigar el professorat que ha exercit el dret democràtic a fer vaga". Segons l'Assemblea de Docents, "es demostra una vegada més que el Govern ha declarat la guerra als docents i que està al servei de grups radicals com el Círculo Balear". També recorden que demà s'aprovarà la llei de símbols, "un nou atac a la democràcia i a la comunitat educativa". "Això no ha de quedar així", remata el col·lectiu.

La Fundación Círculo Balear havia denunciat l'Obra Cultural per un presumpte delicte de falsedat documental arran de la gestió de la caixa de resistència i va sol·licitar una investigació per un possible frau a l'Agència Tributària. Segons el Círculo, l'OCB –que gestiona la caixa de resistència, que ha arribat a reunir prop de 600.000 euros– va abonar als docents que van fer vaga més de 130.000 euros, mitjançant rebuts en concepte de contraprestació per treball realitzat, cosa que l'entitat considera "una falsedat en tota regla".

stats