TURISME DE PROXIMITAT
Societat 03/12/2010

Els destins turístics catalans fregaran el ple aquest pont

Al Pirineu de Lleida es preveu una ocupació del 85%. La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre també esperen molts visitants

Acn
1 min
Esquiadors a l'estació de Baquèira-Beret.

BarcelonaEl sector turístic català preveu una ocupació mitjana del 80% en zones de muntanya pel pont de la Puríssima.

El Pirineu de Lleida és on les previsions són més optimistes ja que gràcies a les nevades caigudes els darrers dies i a les baixes temperatures, les pistes d'esquí obren gairebé la totalitat de les seves instal·lacions i preveuen vendre més de 95.000 forfets durant aquests dies. Es preveu una ocupació lleugerament superior a la mitjana, del 85%, i en alguns casos es podria fregar la plena ocupació als establiments situats a prop de les pistes.

Les onze estacions d'esquí alpí i nòrdic que hi ha al Pirineu lleidatà, la majoria de les quals enceten la temporada, estaran obertes i confien vendre aquests cinc dies uns 95.000 forfets. Pel que fa al turisme rural, al conjunt de la demarcació de Lleida s'espera que l'ocupació se situï entre el 60 i el 85%.

Costa Daurada i Terres de l'Ebre

La Costa Daurada i les Terres de l'Ebre afronten el pont de amb bones perspectives pel sector turístic. Segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la demarcació podria apropar-se al 75% d'ocupació, tres punts per sobre de la que es va aconseguir durant el pont de l'any passat. Malgrat tot, les xifres poden créixer o disminuir en funció de les reserves de darrera hora, molt habitual en el perfil de turista que opta per escollir la seua destinació a través d'Internet. El cap de setmana serà el punt àlgid d'ocupació a les comarques centrals, on hotels i cases rurals podrien fregar el 100%.

stats