BARCELONA
Societat 25/10/2013

Trias anunciarà avui el no a la candidatura olímpica del 2022

Maria Ortega
1 min

Barcelona.No hi ha cap acte específic a l'agenda d'avui de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per parlar de la candidatura olímpica del 2022. Però ja sembla clar que, després de moltes pròrrogues i dilatades negociacions, avui serà el dia en què comuniqui de manera oficial que l'aventura olímpica Barcelona-Pirineus es posposa. Així ho va comunicar ahir a la tarda als diferents grups municipals, després d'haver comprovat al matí que la posició del PP continua al mateix lloc que els últims dies. És a dir, sense intenció de sumar-se al consens per votar als Jocs del 2022 i per defensar aquesta postura a la posterior consulta ciutadana.

El serial de la candidatura olímpica, a qui ningú semblava voler donar el cop de gràcia, sembla que té -per fi- les hores comptades. L'alcalde, de fet, s'havia fixat dilluns un termini de 72 hores que expirava ahir per fer pública la decisió, però, finalment, va tornar a endarrerir l'anunci per la voluntat de parlar, altre cop, amb totes les parts implicades. I el popular Alberto Fernández Díaz tampoc no va voler, en la seva convocatòria de premsa del matí, fer cap anunci sobre la conversa que havia mantingut amb l'alcalde, tot i que en aquell moment totes les cartes ja estaven sobre la taula.

El PSC era qui més acèrrimament defensava les opcions olímpiques del 2022 i Unitat per Barcelona-ERC també s'hi sumava, sempre que estigués garantit el suport econòmic de l'Estat. ICV, en canvi, se situava al costat del no. El compromís de Trias, és, però, no enterrar la candidatura sinó moure-la cap al 2026 i enfrontar-se a la norma no escrita sobre alternança de continents que trauria aquesta convocatòria olímpica d'Europa.

stats