Societat 20/05/2016

Preacord entre els treballadors del Metro de Barcelona i la direcció de TMB

Si l'assemblea de treballadors hi vota a favor dijous que ve, es garantirà la pau social sense vagues fins al 31 de maig del 2017. Per als dies 30 i 31 de maig i 1 i 2 de juny hi ha convocada una nova vaga

Albert Solé
1 min
Més gent esperant a les andanes en la nova jornada de vaga del metro

BarcelonaSegons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat, la direcció del Metro de Barcelona i el comitè de vaga –format per representants de tots els sindicats– han arribat a un preacord laboral, que ara hauran de ratificar els treballadors. Segons TMB, el text conté millores econòmiques i en contractació i garanteix la pau social fins al 31 de maig de 2017.

Per als dies 30 i 31 de maig i 1 i 2 de juny hi ha convocada una nova vaga coincidint amb els primers dies del festival de música Primavera Sound (1-5 juny).

El portaveu del comitè de vaga del metro, Òscar Sanchez, ha explicat a l'ARA a la sortida de la 22a reunió que no faran campanya "ni a favor ni en contra" de l'acord des dels sindicats perquè "és menys del que demanàvem, però si ho portem a l'assemblea és que té uns mínims". Dijous es convocarà una assemblea i el resultat de la votació dirà si s'accepta o no el preacord.

El preacord, proposat per la mediadora de la Generalitat, ha estat acceptat per TMB, i ara l'hauran de ratificar els treballadors. Sànchez apunta que no és cap proposta de conveni, sinó "una proposta de desbloqueig de la situació".

Què diu el preacord?

  1. Augment de 32 euros bruts mensuals en el sou base de tota la plantilla
  2. Cobrir totes les jubilacions parcials
  3. Ampliació del contracte al 100% a 60 treballadors (en tres fases diferents)
  4. Els 190 treballadors de la borsa d'estiu del 2012 signaran un contracte de relleu garantit per als propers quatre anys

Aquest acord pretén aturar les vagues per poder negociar sense pressió el 26è Conveni Col·lectiu.

Si es convoqués alguna vaga abans del 31 de maig que ve, l'empresa queda alliberada de complir aquest acord.

stats