Societat 05/06/2019

Presenten un projecte per construir un campus tecnològic al Port Fòrum

L'objectiu del pla és obrir el port a les ciutats de l'entorn i convertir-lo en un espai d'oci

Ara
2 min
Recreació del projecte que preveu construir un campus tecnològic al Port Fòrum.

BarcelonaL'empresa Gest Port Fòrum, que gestiona l'oferta d'oci del Fòrum de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), ha presentat aquest dimecres un projecte per convertir el port en una referència en els àmbits tecnològic i d'oci. Entre els canvis que preveu destaca la construcció d'un campus formatiu. Segons ha explicat el director general de Gest Port Fòrum, Guillermo Moreno, l'empresa negocia amb el campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per tirar endavant un nou campus tecnològic. Tot i així, encara no han transcendit els detalls sobre els usos que es donaran a les instal·lacions a falta d'un acord.

Aquesta és una de les accions del projecte que persegueix "obrir" el port a les ciutats i comarques de l'entorn i convertir-se, a partir de l'any 2020, en un espai de transmissió de coneixement que combini activitats d'oci i restauració per a tots els públics. "El Fòrum sempre s'ha conegut com un lloc abandonat, però volem trencar aquesta barrera i comunicar-nos amb tots els espais", ha afirmat Moreno, que ha destacat les oportunitats que ofereix l'espai, com ara les facilitats per connectar-se amb Barcelona, així com la seva proximitat a hotels i la possibilitat de celebrar esdeveniments de gran prestigi com el Primavera Sound.

El pla preveu incrementar l'oferta de locals i activitats d'oci del Port Fòrum i aconseguir un 80% de la superfície dedicada a aquesta mena d'activitats. "Apostem per activitats inclusives, sostenibles amb el medi ambient i que optin per contractar personal local", ha afegit Moreno. En concret, els impulsors tenen previst potenciar les activitats esportives i el director general de l'empresa ha posat com a exemple la instal·lació d'un túnel de vent; una activitat "amb forta implementació a Europa" i que a Barcelona –ha assegurat– rebria milers de visitants cada any.

Gest Port Fòrum preveu signar nous contractes d'arrendament de locals al Port d'aquí sis mesos. Segons els empresaris, ja estan en converses amb l'Ajuntament de Barcelona i altres administracions per coordinar-se i millorar els accessos a les instal·lacions del port. La transformació d'aquesta àrea coincidirà amb la construcció d'un hotel de luxe gestionat per Hard Rock el 2022, de més de 500 habitacions i 30.000 metres quadrats, que s'ubicarà davant del port i suposarà un "impuls" a les activitats de la zona.

stats