Societat 09/03/2019

Presó provisional sense fiança per a un dels detinguts pel crim de Boadella

La policia va detenir divendres un home, acusat de ser l'autor dels fets, i els seus dos fills

Ara
2 min
Pla general de la zona custodiada pels Mossos

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquesta nit de dissabte la presó provisional comunicada i sense fiança per a un dels tres detinguts ahir en relació a la mort d'un home trobat al pantà de Boadella. Es tracta d'un pare i els seus dos fills, que estan acusats de ser el presumpte autor material dels fets i els còmplices, respectivament.

En el cas dels altres dos arrestats, els fills, el jutjat d'instrucció número 1 de Granollers, en funcions de guàrdia, ha decretat la llibertat provisional i la retirada del passaport. A més, el jutge també prohibeix als dos homes sortir del país i els obliga a fer compareixences periòdiques davant l'autoritat judicial.

La causa contra aquests tres homes està oberta pels delictes d'homicidi o assassinat (el grau de la tipificació es determinarà a mesura que avanci la investigació) i encobriment, tot i que, respecte a aquest últim delicte, la llei no preveu pena en cas que els acusats siguin familiars directes de primer grau.

La hipòtesi del crim, una baralla

Divendres els Mossos d'Esquadra van detenir els tres membres d'aquesta família al Vallès Oriental. La víctima és un vident rus de 55 anys que va desaparèixer a Llinars del Vallès el novembre de l'any passat. Pocs dies després, el 24 de novembre, la policia va trobar el cos de l'home enfonsat amb pedres i amb signes evidents de violència al pantà de Boadella. L'autòpsia va determinar que havia mort d'una pallissa. La principal hipòtesi és que el pare s'hauria barallat amb la víctima i que els fills l'haurien ajudat a ocultar el crim.

stats