Societat 04/11/2014

El pressupost del 2015 que presenta l'Ajuntament de Barcelona: 2.550 milions d'euros

El projecte se sotmetrà al vist-i-plau dels grups municipals a la comissió d'Economia que se celebrarà dijous que ve. El PSC ja ha anunciat que els considera "insuficients"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ja té el projecte de pressupostos per l'any 2015. La tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha presentat aquesta tarda el projecte dels últims pressupostos del mandat, que estan xifrats en 2.550 milions d'euros. La xifra és lleugerament inferior als 2.574 milions del pressupost de 2014, però un 2,8% superior a l'estimació de tancament d'aquest any.

Recasens ha defensat que són uns pressupostos amb un increment d'un 4,6% de la despesa corrent -87,8 milons d'euros-. Aquesta quantitat correspon a les polítiques socials i de creació d'ocupació, entre d'altres. Recasens ha anunciat que la comissió d'Economia se celebrarà dijous que ve.

Fa gairebé dues setmanes en un dinar al Círculo Ecuestre, l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni, va oferir un pacte al govern en favor de l'aprovació dels pressupostos del 2015. Collboni va assegurar que s'abstindrien en la votació dels pressupostos municipals per al 2015 -fet que permetria aprovar-los- si inclouen més accent social. L'abstenció la condicionava a tres requisits: una disminució de les tarifes del transport públic, l'extensió del dret a l'educació de 0 als 3 anys i augmentar els recursos destinats a ocupats de llarga durada. El projecte de pressupost que ha presentat Recasens inclou la promoció econòmica i l'ocupació; una major dotació pressupostària per a les escoles bressol i pel transport públic.

No obstant, no inclou el que el PSC considera una línia vermella: la rebaixa de la tarifa del transport públic. Tot i que la tinent d'alcalde ha assegurat durant la roda de premsa que les negociacions caminen amb "pas ferm", el PSC considera que les propostes "són insuficients". Així ho han explicat fonts socialistes al diari ARA, que afegeixen que hi ha "malestar i disgust" en el partit, perquè s'han assabentat de la lletra petita per la premsa.

stats