Societat 28/06/2013

Els preus de les matrícules de grau no actualitzaran l'IPC, però els màsters i les segones matrícules, sí

La decisió és fruit de la renegociació de l'acord entre CiU i ERC després de la marxa enrere de Wert en les beques

Sònia Sánchez
1 min
El 17% dels alumnes amb menys d'un 6,5 de nota abandona la universitat

BarcelonaEls preus de les primeres matriculacions a graus universitaris es mantindran congelats el curs vinent i no s'hi actualitzarà l'IPC, com s'havia previst en un primer moment. Així ho han acordat aquest divendres CiU i ERC, en el marc del pacte d'estabilitat del Govern, després que el seu acord inicial per cobrir amb beques les matrícules dels alumnes que tinguessin menys d'un 6,5 hagi quedat en suspens per la marxa enrere del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, en aquest punt.

Ara bé, per als preus dels màsters i de les segones matrícules de grau (alumnes repetidors) sí que s'actualitzarà l'IPC, la qual cosa suposarà una pujada aproximada del 2% respecte dels preus d'aquest curs.

Tal com va avançar l'ARA, el Govern tenia la intenció d'aplicar la revalorització de l'IPC als preus universitaris del curs vinent, la qual cosa suposaria una pujada del 2% afegida a l'increment d'aquest curs (de fins al 66%). Però l'acord amb ERC, negociat en el grup de treball sobre universitats creat arran del pacte d'estabilitat del Govern amb els republicans per aquesta legislatura, ha fet canviar finalment aquesta previsió i anul·lar-la només per a les primeres matrícules de grau.

Una decisió que substitueix el primer acord tancat amb els republicans que preveia oferir la gratuïtat de matrícula als 3.000 alumnes que quedarien fora de les beques del ministeri per tenir entre un 5,5 i un 6,5 de nota mitjana. Amb la marxa enrere feta pública ahir per Wert en aquesta exigència de nota per a l'exempció de matrícula, caldrà veure ara a què es destinen els 6 milions de la partida de beques catalana que s'havien d'invertir en aquests alumnes, ja que el total continua sent del 30 milions, segons la secretaria d'Universitats.

stats