Societat 21/10/2013

Dues sentències de Girona anul·len les multes pel 'No vull pagar'

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha dictaminat a favor de dos demandants perquè considera que el senyal de trànsit dels peatges obligava a aturar-s'hi però no implicava l'obligació de pagar

Ara
1 min
Cues al peatge de Martorell en la protesta #novullpagar/MANOLO GARCÍA

GironaDos conductors que havien presentat a Girona un recurs contra una multa imposada per haver participat en la campanya 'No vull pagar' s'han convertit en els primers de Catalunya a guanyar dos d'aquests casos. Anteriorment, un jutjat de València havia emès una sentència favorable a un altre conductor multat per la mateixa raó. Ara, és el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona el que dóna la raó a Jordi Falgàs, (coordinador de Solidaritat Catalana per la Independència a l'Alt Empordà) i a Roger Verdaguer, representants respectivament pels advocats Andreu Garriga i Benet Salellas.

Dels motius d'al·legació que va presentats pels conductors, el jutge els dóna la raó en el punt en què argumentaven que el senyal de trànsit que hi ha als peatges només obliga a aturar-se, cosa que vans fer els dos conductors multats. Un cop es van haver parat, van comunicar a l'empleat de la concessionària de l'autopista que no volien pagar l'import del peatge.

Segons el magistrat, en el moment dels fets -el 14 d'octubre i el 4 de novembre– encara no s'havia introduït a la llei de circulació l'obligació de pagar el peatge, que era només "una qüestió potestativa entre concessionari i usuari". Per tant, si els conductors es van aturar ja van complir el que en aquell moment se'ls exigia, no van cometre cap infracció de trànsit i no se'ls podia multar, de manera que aquestes sancions queden anul·lades.

stats