Societat 19/10/2012

Professors dels centres municipals de Barcelona demanen la destitució del regidor d'Educació

Des del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà ha instat l'equip de govern a "fer cas del clam de la comunitat educativa" i portarà la demana de destitució de Gerard Ardanuy al consell plenari

Efe
1 min

BarcelonaEls claustres de les llars d'infants, les escoles, els instituts i els centres d'adults de Barcelona reclamen la destitució del regidor d'Educació, Gerard Ardanuy, per l'incompliment reiterat de proposicions en defensa d'aquests centres i els seus docents.

En roda de premsa, representants de les Federacions d'Ensenyament de CCOO i UGT de Catalunya han fet arribar avui el malestar dels docents i les famílies dels alumnes de les escoles municipals, davant "la poca predisposició del regidor" a atendre les seves demandes. Segons els sindicats, Ardanuy no ha fet cas ni a les peticions dels treballadors municipals del sector educatiu, ni als plenaris de sis districtes de la ciutat que han proposat, i aprovat, que no es modifiqués l'actual model de llars d'infants.

A més, a la comissió municipal de Cultura, Coneixement i Educació de l'Ajuntament de Barcelona s'han presentat diferents proposicions, algunes d'elles aprovades fins i tot amb l'abstenció del grup de CiU, sobre la situació dels centres educatius municipals, "sense que el regidor n'hagi fet cas".

El delegat sindical als centres educatius municipals de Barcelona per la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya, Xavier Agudo, ha explicat que els dos sindicats reclamen la dimissió en nom dels claustres dels centres educatius municipals. Aquesta és la primera vegada que els dos sindicats han demanat la dimissió d'un regidor de l'Ajuntament de Barcelona i es reclamen "com a última opció", que Ardanuy

El president del grup municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà ja ha expressat el suport de la coalició a aquesta demana i demana a l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, que no ignori "el clam de la comunitat educativa". Gomà portarà la petició dels docents al consell plenari.

stats