Societat 21/06/2016

La jutge prohibeix als detinguts per l'agressió a activistes pro selecció s'acostin a cap acte de 'la Roja'

Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs i tampoc podran parlar amb les víctimes

Enric Borràs
2 min

BarcelonaEls dos detinguts ahir per l'agressió i les amenaces a tres activistes pro selecció espanyola al barri de Sant Andreu de Barcelona han quedat avui en llibertat amb càrrecs. Cap dels dos, que tenen 30 i 31 anys, podrà parlar o acostar-se més d'un quilòmetre a les víctimes ni a cap acte on hi hagi simpatitzants de la selecció espanyola. A més, hauran de firmar als jutjats un cop al mes.

A més d'aquestes mesures, l'acusació particular havia reclamat presó sense fiança per a un dels detinguts i que, en cas que quedés en llibertat, es prohibís a tots dos que vagin a cap estadi de futbol en què jugui l UE Sant Andreu, encara que fos a fora de casa. La jutge no ha admès cap de les dues peticions.

En el cas del primer detingut la jutge diu que hi ha "indicis racionals" que va cometre un delicte contra la integritat moral "causant danys" a la carpa informativa de la selecció espanyola instal·lada el 4 de juny a la confluència de l'avinguda Meridiana i el passeig de Fabra i Puig i agredint tres activistes pro selecció espanyola -un home i dues dones-. La jutge reconeix que el detingut assegura que només va intentar endur-se d'allà un company, però diu que hi ha imatges on es veu com empeny un home i ajuda un company a agafar pel cap una dona que era al terra.

La jutge recorda que, segons els testimonis, els agressors van dir "putes espanyoles, us matarem" i "gosses espanyoles" a les activistes i que també van cridar "fora la bandera espanyola". Per això arriba a la conclusió que l'agressió pot ser causada per discriminació ideològica.

A l'altre detingut, segons la jutge, l'haurien identificat com el conductor d'un cotxe que, després de la primera topada, va acostar-se als tres activistes pro selecció per insultar-los. Un dels qui l'acompanyaven també els hauria escopit i els va llançar "un líquid groguenc". El detingut es va defensar dient que tan sols havia dit "què passa?" i li havien contestat agressivament, però la jutge ho considera "poc verosímil". La jutge també destaca que el detingut feia anys just el 4 de juny i que està implicat en un altre procés penal "amb un component ideològic" que no es concreta.

stats