SOCIETAT
Societat 07/05/2012

Puig avisa el 15-M que no es poden convertir places en "càmpings privats"

Ha relegat avui en els alcaldes la decisió sobre si permeten als indignats tornar a protagonitzar acampades per celebrar el primer aniversari

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha relegat avui en els alcaldes la decisió sobre si permeten als indignats tornar a protagonitzar acampades per celebrar el primer aniversari del 15M, encara que ha advertit que no es poden convertir les places del país en "càmpings privats".

En una entrevista a Ràdio-4, Puig ha indicat que si els indignats celebren el primer aniversari de les acampades del 15M de forma pacífica, sense coaccions i sense agressions, "no hi haurà cap problema".

En qualsevol cas, ha recordat que són els alcaldes els que tenen la competència de regular l'ocupació dels espais públics, ja que els Mossos d'Esquadra només han d'actuar si hi ha desordres públics.

Puig ha avalat que pugui haver-hi una acampada "un dia o uns quants dies", si es garanteix que qui es vulgui manifestar ho faci i que "qui vulgui passejar o donar menjar als coloms ho pugui fer".

Això no obstant, ha advertit que el que no pot ser és que es converteixin les places del país en "càmpings privats".

En l'entrevista, Puig també ha defensat que alguns mossos de paisà acudeixin a manifestacions en grup i amb un braçalet identificatiu, ja que creu que s'ha demostrat un fenomen "molt important" per dissuadir incidents, com va passar amb la manifestació anticapistalista de l'1 de maig a la tarda.

També ha rebutjat que els mossos infiltrats siguin els que originin els disturbis, cosa que considera una calúmnia difosa des de determinats grups que emparen la violència al carrer.

A més, ha remarcat el bon funcionament del web de delació activada per Interior perquè els ciutadans els ajudin a identificar suposats autors de violència al carrer durant la vaga del 29M i ha apuntat que si entre els sospitosos hi figura algun menor "no passa res, es retira immediatament".

D'altra banda, Puig s'ha referit al dispositiu de seguretat amb motiu de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona i ha admès que hauria estat millor que hi hagués un únic centre de coordinació i que en un principi el Ministeri d'Interior va intentar que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil assumís competències que són exclusives dels Mossos d'Esquadra, encara que finalment no ho van aconseguir.

stats