Homofòbia

Quatre detinguts per una agressió homòfoba en un tren de Rodalies a plaça Catalunya

Els arrestats, que sumen una trentena de delictes, han agredit i amenaçat dos homes per la seva orientació sexual

ARA
2 min
Jornada de vaga de RENFE. Estació de Plaça Catalunya a Barcelona / Pere Tordera

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a Barcelona tres homes i una dona com a presumptes autors d'una agressió homòfoba a dos homes a l'interior d'un vagó de tren de Rodalies que circulava per l'estació de plaça Catalunya.

Els fets han passat a les sis del matí, quan els quatre arrestats han començat a increpar els dos homes per la seva orientació sexual i posteriorment els han donat cops de puny i puntades de peu, alhora que els amenaçaven amb ampolles de vidre i els han insultat. 

A causa d'aquesta agressió homòfoba, els dos homes agredits han hagut de ser atesos en un ambulatori per lesions de caràcter lleu. Fonts dels Mossos d'Esquadra han explicat a Efe que als quatre detinguts se'ls ha acusat dels delictes d'odi, d'amenaces i de lesions. 

Un dels passatgers del tren on s'ha produït l'agressió ha accionat el botó d'alarma del comboi i, a partir d'aquí, s'han mobilitzat els vigilants de seguretat, que han retingut els agressors fins que han arribat els Mossos d'Esquadra. 

La policia, a través del grup d'atenció a la víctima, fa un seguiment del cas i assessora els dos homes agredits. Els quatre detinguts sumen un total de 28 antecedents policials per delictes contra el patrimoni, robatoris, conducció temerària, atemptat contra agent de l'autoritat i per trencaments judicials, entre altres.

Precisament ara fa un mes l'Observatori contra l'Homofòbia alertava de l'augment de les agressions físiques contra el col·lectiu LGTBIQ+, perquè havia detectat que els cops superaven els insults i les amenaces verbals. En aquest sentit, el director de l'entitat, Eugeni Rodríguez, va explicar que en els últims anys hi ha hagut un increment de les incidències contra persones per la seva orientació sexual: l'any passat se n'havien denunciat fins a un 50% més que el 2020, un any marcat pel confinament fruit de la pandèmia. L'ascens de l'extrema dreta a l'estat espanyol i també a Europa explica, en part, aquest panorama preocupant: "Estan generant discursos d'odi en diferents contextos politicosocials que legitimen la violència exercida contra el col·lectiu LGTBI i el polaritzen", va indicar Rodríguez durant la presentació de l'informe.

stats