Societat 16/05/2019

Querella contra Buch perquè reprengui les negociacions amb els sindicats dels Mossos

Una altra organització del cos entrega una carta a Torra en què demana la dimissió del conseller

P.e.
2 min
El conseller Buch en la inauguració de les jornades, que es fan a l'Institut del Teatre

BarcelonaLa Trisindical, que uneix els sindicats SPC, SME i CAT dels Mossos d’Esquadra, ha presentat aquest dijous al matí una querella criminal al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el conseller d’Interior, Miquel Buch. L’organització li atribueix els delictes de prevaricació i contra la llibertat sindical “per negar-se a reunir” amb els sindicats de la policia catalana, segons ha explicat el secretari general de l’SPC, David José. “El conseller està obligat a convocar el Consell de la Policia [l’òrgan de negociació entre el departament d’Interior i els sindicats dels Mossos] cada dos mesos i l’últim cop que es va celebrar va ser al gener”, ha afegit.

José ha assegurat que el Consell de la Policia s’havia convocat per al març, tot i que al final no es va fer perquè des d’aleshores les eleccions sindicals estan judicialitzades. El motiu és que el sindicat Uspac va presentar una querella criminal contra delegats del sindicat SAP-Fepol i funcionaris del departament per irregularitats en el vot per correu i el jutjat va fer aturar el recompte del vot per correu. Buch va enviar aquesta setmana una carta als membres sindicals en què els deia que no hi ha “uns representats legitimats” per negociar “mentre no hagi finalitzat aquest procés electoral”.

Per això la Trisindical ha decidit querellar-se contra el conseller, perquè “està vulnerant el reglament del Consell de la Policia”, segons els sindicats, que asseguren que fins que no s’han escollit els nous membres sindicals són vàlids els anteriors.

En paral·lel, el sindicat Uspac ha presentat aquest dijous al matí al Parlament una carta dirigida al president de la Generalitat, Quim Torra, així com als presidents de tots els partits amb representació a la cambra catalana, en què ha demanat la dimissió del conseller. En la missiva, el sindicat ha apuntat que Buch “ha manifestat una incompetència absoluta”, alhora que ha reclamat a Torra que el cessi i intercedeixi en conflicte col·lectiu convocant una reunió amb els sindicats dels Mossos. El portaveu d’Uspac, Josep Miquel Milagros, ha reivindicat que hi hagi una mediació.

Milagros ha recordat les principals peticions de millores laborals de la plantilla de la policia catalana, com ara l’actualització del preu de l’hora extra, l’equiparació salaria amb els Bombers i un pla de carrera professional per a la unitat de seguretat ciutadana, entre altres mesures.

stats