Societat 05/01/2019

Els Reis s'acomiaden de les cavalcades i es preparen per repartir els regals

A Barcelona els ha acompanyat en vaixell l''Open Arms'

Ara
3 min
Els Reis arriben a Barcelona en vaixell acompanyats per l'Open Arms

BarcelonaEls Reis d'Orient ja es preparen per repartir els regals arreu del territori català després de la seva habitual Cavalcada durant tota la tarda, que a Barcelona ha comptat amb una companyia molt especial: el vaixell 'Open Arms' de l'ONG Proactiva Open Arms, una de les poques ONG que continuen rescatant immigrants i refugiats a la deriva al Mediterrani.

A les 18 hores han sortit en una Cavalcada molt especial que els ha portat fins a la plaça d'Espanya. La Cavalcada s'ha donat per tancada a dos quarts de nou, després d'haver passat per les places Urquinaona, Catalunya i Universitat recorrent Via Laietana, carrer Fontanella, carrer Pelai, carrer Sepúlveda, avinguda del Paral·lel i avinguda Reina Maria Cristina.

Mapa amb l'itinerari que recorreran els Reis Mags per Barcelona

Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar ja han desembarcat a terra ferma, on se'ls ha donat una ofrena de pa i sal com a símbol d’hospitalitat. La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha saludat un per un els tres reis.

L’alcaldessa també ha entregat als Reis d’Orient la clau de la ciutat, que obre les portes de totes les cases, perquè puguin entregar tots els regals aquesta nit.

En el seu discurs de benvinguda, Colau ha destacat que aquest any els Reis han arribat per mar des de molt lluny, i que durant el camí s'han trobat amb "uns amics molt especials": el vaixell d'Open Arms.

"La gent que salva persones refugiades al mig del mar que fugen de la guerra i la misèria representa, igual que els Reis, els millors valors de la humanitat, la vida i la pau, i també els bons desitjos de Nadal que avui ens reuneixen aquí", ha dit Colau.

"També representen Barcelona com a ciutat de pau i d'acollida, que avui està molt emocionada per donar la benvinguda a Ses Majestats", ha expressat.

Els Reis arriben a Barcelona en vaixell acompanyats per l'Open Arms

En la mateixa línia s'han expressat des de Proactiva Open Arms. A bord del vaixell que acompanyava l'arribada dels Reis d'Orient –i que encapçalava la comitiva d'embarcacions que els envoltaven–, el missatge ha sigut clar: "Els Reis venen d'Orient, igual que els refugiats i migrants que nosaltres volem rescatar al Mediterrani", deien els voluntaris.

El rei Baltasar saluda els infants i famílies durant la seva arribada a Barcelona.

Després, Ses Majestats s'han dirigit a l'avinguda del Marquès de l'Argentera, on els esperen les carrosses i comparses per iniciar la Cavalcada.

Milers de persones s'han acostat al Port Marítim per presenciar la seva arribada. Mentrestant, moltes famílies ja esperen el pas dels Reis pels diversos carrers per on passaran les carrosses fins a arribar al seu destí final, la Font Màgica de Montjuïc.

Al llarg de la Cavalcada, els Reis han saludat i tirat petons als assistents, especialment als infants, que observaven amb rostres d'il·lusió i cert nerviosisme les seves carrosses. Els patges i altres membres de la reialesa d'Orient han repartit caramels entre els més petits.

Els Reis arriben arreu

A poc a poc, la màgia dels Reis va arribant a tot arreu de Catalunya. A Tarragona, Lleida i Girona, Ses Magestats i els seus patges ja s'han deixat veure la tarda d'aquest dissabte.

A la ciutat tarragonina, els Reis d'Orient han arribat a les 18.15 h a la zona marítima del Seralló, des d'on fan una ruta per part dels punts més carismàtics de la capital.

A Girona, representants reials també han passejat pel campament reial de la ciutat, on han escoltat els desitjos dels infants de Girona per dur un carregament gegant de regals aquesta nit.

Mentrestant, a Lleida, on els Reis han arribat a les 17.30 h a l'estació de tren, tot està preparat per viure una de les nits més màgiques de l'any.

stats