Societat 17/07/2018

Retiren un lot d'aigua envasada que provocava molèsties digestives als consumidors

En total, s'han retirat de la venda 9.900 garrafes després de veure que algunes presentaven mala olor i mal gust

Ara
1 min
Una ampolla de cinc litres d'aigua mineral natural de la marca Condis, el producte afectat

BarcelonaLa cadena de supermercats Condis ha retirat aquest dimarts del mercat un lot d'aigua embotellada que ha provocat irritació als clients. Es tracta d'un lot de 9.900 garrafes de cinc litres d'aigua mineral natural de la marca Condis, produïda per Aigua del Montseny (de la font d'Aiguaneu). La cadena, que ha retirat totes les garrafes afectades dels seus establiments, precisa que la mesura s'ha pres per precaució, ja que creu que no tots els envasos estan afectats.

Segons ha informat el departament de Salut, la retirada s'ha produït després que s'hagi obert una investigació arran d'una denúncia d'un consumidor als Mossos d'Esquadra. Aquest client va beure aigua del lot afectat i va patir efectes adversos lleus, com irritació del tracte digestiu. Les primeres investigacions han apuntat que altres envasos del mateix lot feien mala olor quan s'obrien i l'aigua tenia mal gust quan s'ingeria.

Després de conèixer els fets, l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha posat en marxa una investigació entre les diferents empreses implicades en la producció d'aquest lot d'aigua: des de la cadena de supermercats que en fa la distribució fins a l'empresa envasadora de l'aigua de la font d'Aiguaneu.

Condis ha explicat que algunes de les garrafes afectades contindrien uns agents químics procedents de la neteja d'una de les línies de producció d'Aigua del Montseny. Tot i això, l'Agència de Salut continua esbrinant les possibles causes del cas i està verificant la retirada del producte del mercat.

El departament i Condis han demanat als clients que puguin tenir aquest producte, del lot 120721, que no el consumeixin. L'Agència de Salut Pública de Catalunya informarà del seguiment del cas segons els resultats de les investigacions.

stats