Societat 08/06/2018

Revisen les càmeres de seguretat per reconstruir les hores prèvies a la mort de la menor de Vilanova

Els mossos s'emporten de l'escena del crim una tovallola i dues peces de roba

Montse Riart
2 min
L'arrestat aquest dijous arribant als jutjats de Vilanova i la Geltrú per declarar

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra estan revisant les càmeres de seguretat de l'entorn del pis on va aparèixer morta la menor de Vilanova i la Geltrú dilluns passat per reconstruir les hores prèvies al crim. Segons han explicat fonts pròximes al cas a l'ARA, l'objectiu dels investigadors és reconstruir tant els moviments del detingut, que des d'aquesta matinada és preventivament a la presó de Brians 1, com comprovar si hauria estat pendent de quan la menor entrava a casa els seus avis. El centre penitenciari ha traslladat el detingut preventivament al mòdul psiquiàtric.

Després que l'home comparegués ahir davant de la jutge que porta el cas, la policia científica va tornar al pis on es va trobar el cos de la nena. Es tracta de l'habitatge dels pares de l'arrestat, que està una planta per sota de la dels avis de la nena. Segons les mateixes fonts, se'n van emportar una tovallola gris, que podria contenir restes d'excrements i que havia demanat la fiscalia, i dues peces de roba.

En el primer escorcoll del pis, els Mossos es van emportar diversos ganivets, un dels quals va aparèixer a l'interior de l'armari, tacat de sang, amb la fulla i el mànec per separat. També van intervenir a l'home un mòbil i un ordinador, que encara s'han d'analitzar amb profunditat.

Un recorregut per diversos bars

El detingut va assegurar ahir a la jutge que dilluns a la tarda va estar bevent en diversos locals a prop del pis, segons fonts judicials. De fet, l'endemà del crim l'ARA va explicar que l'home havia deixat a deure l'última cervesa a una cafeteria de la cantonada. Faltava poc més d'una hora perquè la Laia desaparegués. La nena va anar com gairebé cada tarda a casa dels avis i va sortir del pis poc abans de les set de la tarda. El seu pare l'esperava al costat del portal amb el cotxe, però la nena ja no va arribar a sortir de la finca.

Ara els Mossos intenten esbrinar si es va tractar d'una acció premeditada i una de les vies és comprovar si d'alguna manera el detingut va estar pendent dels moviments de la menor. L'home va assegurar davant de la jutge que no recordava res del que havia passat perquè anava drogat i begut. "El meu cap només recorda trobar-la morta", va dir. L'únic que tenia present, segons la seva versió, és arribar a casa, dutxar-se i trobar-se el cos de la menor a l'habitació. L'acusació particular i la fiscalia no el creuen. "Les realitats decauen per si mateixes perquè hi ha moltes proves que ja donen molta llum al cas", deia ahir l'advocat de la família, Antoni Prats.

La defensa de l'home, que exerceixen els advocats Elisabeth Martín i Àlex Zaragüeta, intenten demostrar que l'arrestat era consumidor habitual de drogues i per això ahir van demanar que li extraguessin mostres de saliva, orina i cabells. La fiscalia va demanar també una mostra d'ADN. La jutge li atribueix els delictes d'assassinat o homicidi –es decidirà a mesura que avanci la investigació– i agressió sexual.

stats