Societat 21/06/2019

Un jutjat revoca la multa del Govern al bus d'Hazte Oír perquè no discrimina per identitat sexual

La sentència considera que el missatge 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Ho diu la biologia' "no comporta rebuig"

Europa Press
2 min
L'autobús transfòbic d''Hazte Oir'

BarcelonaLa titular del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha revocat la multa que va imposar la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat a l'autobús de l'associació Hazte Oír que contenia el missatge 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Ho diu la biologia', que va circular per Catalunya el 17 de març del 2017, al considerar que no discrimina per identitat sexual.

En la sentència, la jutge estima el recurs interposat per Hazte Oír contra la multa de 1.707 euros que va imposar la Generalitat i dicta expressa condemna a costes fins a un límit màxim de 100 euros, per tots els conceptes, al considerar que les expressions de l'autobús "no comporten aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat".

En un comunicat, el president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha destacat que la sentència demostra que les sancions administratives imposades pels ajuntaments i governs autonòmics "es basen en motius ideològics i pretenen silenciar els que dissenteixen del pensament progressista, del políticament correcte i dels dictats dels grups LGTBI".

La Generalitat havia imposat la sanció per una infracció lleu tipificada en l'article 34.3 de la llei 11/2014 per "haver dut a terme actes que comportin aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de persones per causa de la seva orientació sexual, la identitat de gènere o l'expressió de gènere".

L'associació va interposar un recurs contenciós administratiu contra aquesta decisió, i ara el jutjat rebutja que aquests fets incorrin en una infracció, perquè només té en compte el missatge visible difós i no entra en l'ideari de l'associació, segons precisa en la sentència. "És cert que l'eslògan pot ser desencertat i provocador, i que pot haver-hi gent que no comparteixi el seu contingut. No obstant això, tenint en compte exclusivament l'eslògan, el seu contingut no és subsumible en el tipus infractor. Les expressions abocades no comporten aïllament, rebuig o menyspreu públic, notori i explícit de cap persona en atenció a la seva sexualitat", afirma la jutge.

stats