SOCIETAT
Societat 10/07/2012

Rodríguez Sol rellevarà Teresa Compte al capdavant de la Fiscalia de Catalunya

Rodríguez Sol, que pertany a la conservadora Associació de Fiscals, ha reunit avui els suports de deu dels onze membres del Consell Fiscal

Efe
2 min

BarcelonaEl fiscal en cap de Barcelona, el conservador Martín Rodríguez Sol, rellevarà Teresa Compte al capdavant de la Fiscalia Superior de Catalunya, en haver estat escollit avui per ocupar aquest càrrec a la reunió del Consell Fiscal, amb només un vot en contra.

Segons ha informat la institució, el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, proposarà el nomenament de Rodríguez Sol al consell de ministres, que serà qui acordi la seva designació oficial en el càrrec en els pròxims dies.

Rodríguez Sol, que pertany a la conservadora Associació de Fiscals, ha reunit avui els suports de deu dels onze membres del Consell Fiscal, mentre que un d'ells ha votat a favor de l'altre aspirant, el fiscal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) José Joaquín Pérez de Gregorio, de la Unió Progressista de Fiscals (UPF).

Martín Rodríguez Sol substituirà al capdavant de la Fiscalia Superior de Catalunya Teresa Compte, de l'ala progressista i que ha desistit presentar-se a la reelecció al càrrec que ocupava des del maig del 2007, una vegada finalitzats els cinc anys de mandat legalment previstos.

L'elecció de Rodríguez Sol trenca la dinàmica de les últimes dècades, en què la Fiscalia Superior de Catalunya sempre ha estat en mans de fiscals de tarannà progressista, com José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo.

Pertanyent a una família de juristes, Rodríguez Sol va estudiar dret a Lleida i va ingressar el 1980 en la carrera fiscal, que el va dur a ocupar la fiscalia superior de la província de Lleida i, des de l'any 2008, la de Barcelona.

La seva designació com a fiscal superior de Catalunya deixa vacant el càrrec que ocupava des del 2008 a la Fiscalia de Barcelona, que compta amb diversos aspirants.

stats