Societat 30/06/2014

Saba presenta la millor oferta per gestionar els aparcaments públics de Barcelona

L'Ajuntament decidirà en els pròxims 10 dies qui serà el seu soci

Europa Press
1 min
APARCAMENTS MULTIUSOS El projecte de Saba és que els veïns del centre de Barcelona -de moment, després podria fer-se en més ciutats- puguin utilitzar els trasters dels pàrquings, oberts 24 hores, per deixar-hi el que no els hi càpiga a casa i anar-hi quan vulguin.

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona decidirà en els pròxims 10 dies si SABA o Interparking Hispània és el seu soci a BAMSA, l'empresa mixta publicoprivada que concentrarà en un sol operador la gestió dels 26 aparcaments públics de l'àrea central de Barcelona a través d'una concessió de 25 anys.

Fonts municipals han explicat que avui s'han obert les pliques de les ofertes tècniques i econòmiques que les dues empreses han presentat al concurs per adjudicar el 60 % del capital de la nova empresa, que la valoració es farà en els pròxims deu dies i que confien a aprovar l'adjudicació en el ple de juliol.

El resultat de la valoració tècnica de l'oferta de SABA, que actualment gestiona 10 d'aquests aparcaments en règim de concessió, és de 299 punts sobre 300 i el de la d'Interparking de 208.

L'oferta econòmica de SABA supera a la d'Interparking, ja que ofereix 232,4 milions, un 45 % més d'allò exigit -el mínim és de 160 milions-, mentre que Interparking ofereix 166,5 milions d'euros.

A més, en el que sembla una mostra més de la voluntat de SABA per mantenir les seves concessions a Barcelona, aquesta empresa ofereix a l'ajuntament el 100 % dels ingressos que obtingui per damunt de la corba de previsió en els 25 anys que duri la concessió. Interparking, de la seva banda, ha ofert el 21%, segons les mateixes fonts.

La previsió és que BAMSA comenci a gestionar de manera efectiva els 15 aparcaments del Perímetre Central que ara gestiona l'empresa municipal B:SM a final del segon semestre del 2014 i que els que estan en règim de concessió s'incorporin progressivament quan aquestes caduquin.

stats