Successos

Investiguen una falsa doctora que va treballar set mesos a l'Hospital de Berga

Salut obre un expedient per esclarir els detalls de la contractació i els Mossos treballen amb una denúncia per intrusisme professional

ARA
2 min
La façana de l'Hospital Sant Bernabé de Berga, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDurant set mesos va ser una metgessa més del servei d'Urgències de l'Hospital de Berga, però en realitat no ho és. Els "dubtes raonables sobre les seves capacitats" professionals van fer que la direcció del centre decidís apartar-la i denunciar-la per intrusisme professional davant dels Mossos d'Esquadra. En paral·lel, el Servei Català de la Salut, l'òrgan públic que gestiona la prestació dels serveis sanitaris, ha obert un expedient intern per tal d'esclarir els fets que espera tancar aviat.

La dona va entrar a treballar al centre berguedà el passat mes de desembre al servei d'Urgències. No hi va haver cap detonant concret que alertés que alguna cosa anava malament, sinó que, segons fonts de Salut, a la direcció de l'hospital van arribar queixes que posaven en dubte la seva capacitació i feien sospitar de la seva professionalitat. Arran d'aquests requeriments es va decidir obrir-li immediatament un expedient disciplinari, suspendre-la de les seves funcions i presentar una denúncia a comissaria per intrusisme.

Un error en la selecció de personal?

Ara el departament de Salut està fent investigacions per verificar dades i esbrinar els detalls que expliquin com es va incorporar a una plaça de doctora sense ser-ho, és a dir, quins errors es van cometre en la selecció del personal. Per la seva banda, els Mossos continuen amb la investigació en l'àmbit penal.

Des de Salut es fa una crida a conservar "la confiança" en els professionals i serveis d'aquest hospital de referència a la comarca, que va ser de titularitat municipal fins al 2020.

El cas de Berga arriba tres anys després que es detectessin dos impostors sanitaris en plena pandèmia del covid: un jove de 21 anys amb antecedents que es va fer passar per doctor amb documentació falsa i va aconseguir treballar a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i una dona de 54 anys a qui la mútua privada que la va contractar va detectar com a no col·legiada.

stats