Societat
Societat Salut 11/08/2023

Satisfyer a la presó: una jutge permet a una interna tenir l'aparell a la cel·la (però amb restriccions)

La decisió del Tribunal de Supervisió Penitenciària de Pamplona permet que la reclusa recuperi l'aparell que li havien confiscat

Víctor Masip Brevers
2 min
El famós Satisfyer

PamplonaEl 14 de maig, una interna de la presó de Pamplona va sol·licitar a la direcció de la presó poder mantenir el seu Satisfyer. Quan va entrar a la presó li van confiscar l'aparell. La direcció va rebutjar la petició i ella va protestar. Amb l'ajuda de la seva advocada, va apel·lar la decisió i ara celebra la resolució favorable de la jutge del Tribunal de Supervisió Penitenciària, segons el diari Abc. La jutge va emetre la decisió el 23 de juny i va afirmar que la reclusa té dret a la llibertat sexual amb l'ús d'aquest succionador de clítoris. La presonera havia argumentat que el Satisfyer no era perillós ni estava prohibit a la presó.

La direcció de la presó de Pamplona argumentava que "l'objecte podria comportar un risc per als interns o per al personal penitenciari”. El director va dir que “l'ús compartit d'aquests objectes podria propiciar la propagació de malalties entre els interns i representaria un risc per als funcionaris que els inspeccionen, exposant-los a objectes que podrien contenir patògens i bacteris”.

L'autorització, però, té restriccions que responen als temors de la direcció. La reclusa no pot compartir el succionador amb altres presoneres, l'ha de demanar als vigilants cada vegada que el vulgui fer servir i només ho pot fer en moments concrets i en un context íntim. Li ha de treure les piles després d'utilitzar-lo, l'ha de netejar amb aigua i sabó abans de tornar-lo al personal penitenciari i, finalment, l'ha de tornar sempre que li demanin.

“Cada presonera –va dir la jutge– pot tenir el seu propi Satisfyer si compleix les condicions establertes, ja que no és considerat ni prohibit ni perillós”. La jutge ha basat la decisió en l'informe proporcionat pel fabricant del Satisfyer, que indica que és "un article de plàstic hermètic, amb un petit espai interior i que funciona amb piles", tal com ja havia dit la presa.

stats