Societat 10/01/2017

La ministra Dolors Montserrat desmenteix que vulgui apujar el preu dels medicaments als pensionistes amb ingressos de més de 18.000 euros

Aquest dilluns havia avançat en una entrevista la intenció de fer pagar més als jubilats amb la renda més alta

Efe / Ara
2 min
Un farmacèutic conversa amb un pensionista per informar-lo dels primers canvis aplicats en el copagament farmacèutic.

BarcelonaProp de quatre anys i mig després que la reforma del copagament farmacèutic entrés en vigor, i que això suposés que els pensionistes passessin a pagar per primera vegada a la història una part dels medicaments que els recepten els metges, el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat es planteja ara un nou canvi. Així ho va explicar dilluns la ministra Dolors Montserrat, en defensar que cal "ajustar" el copagament per fer que aquells jubilats que cobren les pensions més altes també paguin més pels fàrmacs.

En declaracions a Ràdio 4, Montserrat va assegurar que el canvi se centrarà en els pensionistes que cobren entre 18.000 i 100.000 euros l'any, una franja prou àmplia per introduir nous topalls més elevats. Els que cobren menys de 18.000 euros seguirien pagant un màxim de 8 euros al mes, va precisar. "Qui més té hauria de pagar més", va dir la ministra. Tot i així, no ha concretat la magnitud dels canvis.

Hores més tard, la ministra desmentia les mateixes afirmacions que havia fet al matí a través d'una piulada a Twitter, en què deia que no era "veritat" que s'apujaria el copagament farmacèutic als pensionistes "amb ingressos de més de 18.000 euros".

En l'entrevista, Montserrat també va avançar que vol que els aturats de llarga durada no hagin de pagar una part dels medicaments, com sí que passa actualment. La reforma del copagament farmacèutic és la tercera mesura que anuncia Montserrat des de la seva arribada al càrrec, juntament amb la introducció de canvis per fer més restrictiu l'accés dels menors a l'alcohol i la possibilitat d'iniciar una espècie d'Erasmus dins d'Espanya per als alumnes d'entre 14 i 18 anys.

stats