Societat 30/10/2018

Sanitat ordena retirar immediatament del mercat milers de productes homeopàtics

Valida 2.008 d'aquests articles que sí que han sol·licitat l'autorització de comercialització

Ara
1 min
Un estudi científic publicat a The Lancet apunta que l’homeopatia té uns resultats similars al placebo.

BarcelonaL'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), que depèn del ministeri de Sanitat, ha ordenat la retirada del mercat de milers de productes homeopàtics, que són els que no han cursat l'autorització per ser comercialitzats. L'agència, en canvi, sí que ha validat 2.008 productes que sí que compleixen els requisits establerts per sol·licitar l'autorització de comercialització i opten a seguir al mercat. D'aquests, 1.996 s'han comunicat com a productes sense indicació terapèutica i 12 sol·liciten ser presentats com a medicaments amb indicació terapèutica, és a dir, que tenen utilitat en alguna malaltia.

Sis mesos després que es publiqués l'ordre que regulava el procediment d'autorització, registre i condicions de dispensació dels medicaments d'ús humà fabricats industrialment, aquest dimarts el 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) publica un annex amb els fàrmacs que poden començar la seva sol·licitud d'autorització, el calendari per a la presentació i també l'ordre de retirada del mercat dels medicaments homeopàtics que no figuren a l'annex.

Amb tot, les companyies titulars dels productes que s'han de retirar de la venda podran interposar un recurs potestatiu de reposició a la directora de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

El BOE publica el llistat de medicaments homepàtics susceptibles d'homologació
stats