Societat 23/08/2014

Les anàlisis descarten que el senegalès aïllat al Clínic tingui l'Ebola

L'altre cas sospitós detectat a Saragossa, un guineà de 38 anys, tampoc té el virus

Ara
1 min

BarcelonaEl ministeri de Sanitat ha descartat aquest dissabte que el senegalès aïllat a Barcelona i el guineà a Saragossa tinguin l'Ebola.

Les dues persones van ser aïllades aquest divendres per precaució perquè tenien alguns símptomes i havien estat recentment en algun país infectat de l'Àfrica Occidental, però s'ha descartat que estiguin infectats pel virus, ha informat l'agència Efe citant fonts del ministeri de Sanitat. Les primeres anàlisis practicades al ciutadà guineà, en tot cas, sí que apunten que podria patir malària.

El departament de Salut de la Generalitat va informar aquest divendres que havia activat el protocol davant la sospita que un pacient que havia anat a l'Hospital General de l'Hospitalet pogués estar infectat, tot i que va destacar que la possibilitat era "remota" i que, de fet, l'activació era només per extremar la prudència. El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, va demanar no generar alarmisme perquè la possibilitat que el virus arribi a Catalunya és pràcticament nul·la.

Els dos casos sospitosos van ser aïllats i es van transmetre mostres sanguínies al Centro Nacional de Microbiología (CNM), a Majadahonda (Madrid), perquè confirmés o descartés la sospita. Menys de 24 hores després que es coneguessin els dos casos, el ministeri ha descartat la presència del virus.

Les autoritats sanitàries ja van dir, però, que en el cas del ciutadà senegalès encara es mantindrà l'aïllament entre tres i quatre dies, i que s'extraurà una segona mostra per confirmar un altre cop que no existeix contagi.

stats