Medi ambient / Successos

Un senglar fereix una nena de 10 anys a la platja de Cadaqués

Els Agents Rurals i l'Ajuntament fan una crida a no donar-los menjar perquè són un “problema greu” al municipi

ARA
2 min
Un porc senglar. / CCAU

GironaEnsurt aquest dilluns al vespre a la Platja Gran de Cadaqués: els serveis d’emergències van rebre l’avís que un senglar havia atacat una nena de 10 anys. Segons ha explicat a l’ACN un amic de la família de la menor, Benjamí Martínez, la petita estava jugant amb tres nens quan l’animal es va acostar fins on estaven, a un extrem de la platja. Els altres infants van començar a córrer i el senglar va ferir la nena a la cama esquerra. Després de rebre atenció mèdica, passada la mitjanit, la menor va poder tornar a casa. 

L’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, ha admès que tenen "un problema greu" amb aquests animals perquè a l’estiu els costa trobar menjar i aigua a la muntanya, i acostumen a baixar fins al nucli urbà. A més, sempre en troben perquè, segons l’alcaldessa, hi ha gent que els alimenta: "Són poc conscients que són animals salvatges. Des de l'Ajuntament estem posant sancions perquè, si no, no hi ha manera, però tot i així els continuen donant menjar i, mentre en trobin al poble, continuaran baixant".

Serinyana ha assenyalat que s’ha posat en contacte amb la família de la menor i que estan preocupats perquè és una ferida important. "Aquests animals tenen ullals que poden fer molt mal i és el que va passar", ha recalcat. Per intentar evitar que torni a passar i trobar una solució a aquesta problemàtica, l’alcaldessa ha demanat una reunió amb els Agents Rurals. "Després d'això que ha passat hem d'actuar ràpidament i prendre mesures més dràstiques", ha assegurat. També ha demanat que es localitzi al senglar que va atacar la nena.  

Els Agents Rurals recorden que a l’estiu és complicat fer batudes per l’elevat nombre de visitants, i que en els últims mesos se n’han fet diverses. Aquest cos, a més, s'ha unit a la crida de l'alcaldessa: ha demanat que no se'ls alimenti, i que la gent no s’hi acosti perquè són fauna salvatge i poden reaccionar de manera imprevisible. Així mateix, recorden que donar-los menjar pot provocar un canvi de conducta d’aquests animals i que s’acostumin als humans, de manera que perdin la por i s’acostin més a les àrees urbanes. 

stats