Societat 21/04/2015

Sentit minut de silenci a tots els centres escolars de Catalunya

La consellera, Irene Rigau, demana recordar el difunt, els ferits i el menor que també ''resulta víctima'' dels fets

Acn
2 min
Minut de silenci a l'institut Alzina del barri de Navas / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa comunitat educativa ha fet un minut de silenci aquest migdia en solidaritat amb l'IES Joan Fuster del barri de Navas de Barcelona. El Parlament i l'Ajuntament també s'han sumat a aquest sentit record per la mort d'un professor d'aquest institut a mans d'un alumne de 13 anys.

A l'Institut Alzina de Barcelona –proper al Joan Fuster–, Irene Rigau i Xavier Trias han encapçalat la comitiva i han acompanyat la directora del centre, Isabel Balaguer, que ha llegit unes paraules de Joan Fuster convidant a no treure conclusions sense tenir tota la informació. Rigau ha explicat que s'ha triat el centre per proximitat i per preservar la intimitat i el ''treball de reconstrucció emocional'' que viuen al centre afectat. Rigau també ha acompanyat als alumnes de l'institut en un activitat de reflexió i ha demanat recordar el difunt, els ferits i el menor que ''per la seva malaltia també resulta víctima''.

Per la proximitat amb l'IES Joan Fuster, la Junta de directors, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, han escollit l'Institut Alzina del barri de Sant Andreu per celebrar un acte de condol a les famílies i docents afectats i han mantingut uns minuts de silenci com a mostra de solidaritat per les víctimes.

La conseller d'Ensenyament ha volgut destacar que no s'han desplaçat fins a l'institut afectat per mantenir ''la seva intimitat'' i preservar el ''treball de reconstrucció emocional'' que s'està duent a terme. Per Rigau, és un dia ''de reflexió i d'ordenar sentiments''. Per això, ha acompanyat també als alumnes d'aquest centre en un petit homenatge que, a porta tancada, han compartit tots els centres de Catalunya per manifestar el ''compromís amb l'educació''. Rigau també ha recalcat que l'acte ha de recordar el difunt i les persones ferides i l'alumne que ''per la seva malaltia també resulta víctima'' d'aquest fet tan greu.

"Avui tots som l'IES Joan Fuster"

La directora de l'IES l'Alzina, Isabel Balaguer, ha estat l'encarregada de llegir un missatge de condol en nom de tota la comunitat educativa. " La comunitat educativa de l'institut l'Alzina volem acompanyar en el dolor a la família del company mort, al professorat, a l'alumnat, a les famílies del Joan Fuster sense excepció. El nostre cor està amb ells. Avui tots som l'IES Joan Fuster. Tota la societat és l'institut Joan Fuster".

Balaguer també ha aprofitat per llençar un missatge de prudència amb paraules, precisament, de l'escriptor Joan Fuster: "la consternació ens pot abocar a caure en l'error d'actuar de manera impulsiva, fent judicis de valor fàcils i, de ben segur, erronis sense tenir els coneixements ni els elements d'anàlisi suficients".

En opinió de la directora de l'IES l'Alzina, la mort del mestre de l'Institut Joan Fuster ha de fer reflexionar a la societat amb l'objectiu de aconseguir "ser persones més acollidores, empàtiques i solidàries i construir una societat més educada i millor".

stats