Societat 18/08/2016

El Síndic investiga suposats maltractaments a un intern de Quatre Camins

La conselleria de Justícia no té constància del cas però el revisarà per donar una resposta a l'organisme

Europa Press
1 min
Un dels Skylines De la presó del centre penitenciari de Quatre Camins, a l'alba, en una imatge recent.

BarcelonaEl Síndic de Greuges ha obert una investigació per un presumpte cas de maltractaments a la presó de Quatre Camins després de rebre una queixa de l'intern que hauria patit els abusos. La conselleria de Justícia assegura que no té constància del cas, però el revisarà per posar-se en contacte amb l'organisme.

La investigació neix després de la queixa d'un intern per uns fets al pati del departament de sancionats. El pres hauria provocat els funcionaris, que l'haurien acabat contenint amb un "ús desproporcionat" de la força, segons el Síndic, que assegura que l'intern presentava diversos cops que "poden ser compatibles amb mecanismes directes de contusió".

El Síndic també ha detectat que l'informe redactat pels funcionaris i el full d'assistència mèdica no detalla prou bé els fets, les lesions i el tractament. A més, assegura que el cas no es va posar en coneixement del jutge i lamenta que no s'intentés dialogar abans de recórrer a la força.

L'organisme ha demanat que s'instal·lin càmeres de vigilància a totes les estances de les presons i que s'opti pel diàleg com a primera mesura. La conselleria assegura que aquestes mesures ja formen part de les seves línies d'actuació.

stats