Societat 03/07/2019

El Sindicat d'Habitatge del Raval fa un 'escrache' a un directiu de Blackstone

Les entitats del barri ho fan en suport a 10 famílies que viuen d'okupes a l'edifici del carrer Hospital 99

Ara
1 min
Els manifestants fent aquest vespre un 'escrache' al domicili del directiu de Blackstone

BarcelonaL'estira-i-arronsa entre els veïns del barri del Raval i Blackstone continua. El Sindicat d'Habitatge del Raval (SHR) i altres entitats del barri han fet aquest vespre un 'escrache' a un directiu de Blackstone per donar suport a les 10 famílies que viuen d'okupes a l'edifici del carrer Hospital 99, propietat de la immobiliària i pendent d'un desallotjament amb data oberta. Aquest 'escrache' ha sigut al domicili del directiu, al barri de Sarrià de Barcelona. En un comunicat, el SHR ha dit que amb aquesta acció "es pretén portar a les cases dels culpables la por que viuen els pobres cada dia".

"Els 'escraches', de la tradició política sorgida del 15-M, són una eina d'assenyalament popular i de rebel·lió contra les pràctiques antidemocràtiques i en contra dels drets humans", ha afegit el SHR. També ha apuntat que la relatora de drets humans en matèria d'habitatge de les Nacions Unides, Leilani Farha, ha demanat a Blackstone "que respecti la legalitat internacional en matèria de drets humans, que actuï de manera moralment responsable i que ofereixi habitatge social a les famílies".

El SHR ha subratllat que els moviments d'habitatge de Barcelona portaran la lluita d'Hospital 99 "fins que hi hagi una solució integral" per a les 10 famílies del bloc. De fet, han rebutjat acceptar l'oferta que els havia fet Blackstone perquè la consideren "insuficient", ja que només dona solució "a tres de les 10 famílies del bloc". També han demanat a l'Ajuntament de Barcelona que compri la finca i permeti que hi segueixin vivint les famílies.

stats