Societat 06/06/2019

Els sindicats d'educació demanen el cessament del director general de FP de la Generalitat

Demanen a les direccions dels centres que no apliquin els canvis que impulsa la conselleria

Ara
2 min
Els sindicats d'educació demanen el cessament del director general de FP de la Generalitat

BarcelonaEls sindicats d'educació –USTEC-STEs, CCOO, UGT, Aspepc-Sps i CGT– han fet un pas més en les crítiques contra la reforma de la formació professional (FP) que impulsa el Govern i han demanat el cessament del director general, Joan Lluís Espinós. En un comunicat emès després de reunir-se en assemblea juntament amb la plataforma Defensem la FP, han dit que és "inadmissible que tant la resolució com la reforma curricular s'hagin fet amb presses, sense comptar amb la comunitat educativa i perjudicant greument els ensenyaments professionalitzadors en reduir la formació integral i de qualitat a l'alumnat".

Per això, han fet una crida perquè les direccions dels centres no apliquin les orientacions curriculars publicades per la conselleria d'Educació i han avisat que continuaran mobilitzant-se i que es reuniran amb els grups parlamentaris per transmetre'ls el "malestar" de la comunitat educativa.

La petició de cessar Espinós arriba després de l'allau de crítiques, perquè els sindicats, les patronals i les associacions de famílies no volen els canvis que el Govern està impulsant en relació amb la formació professional (FP). En global, els sindicats critiquen que els plans del Govern –impulsar un nou model de FP dual– també interfereixen en els plans de la formació professional convencional, ja que s'homogeneïtzen els dos models. Per això, tampoc les associacions de famílies estan d'acord amb els plans del Govern. La Fapaes ha afirmat que la resolució d'Educació augmenta la càrrega lectiva el primer curs i "presumiblement provocarà desmotivació i una caiguda del sistema de l'alumnat que no està motivat pels continguts merament acadèmics". A partir d’ara, a primer tots els alumnes seguiran el mateix currículum, i a segon decidiran si fer dual o no i, per tant, si només fan hores de pràctiques o bé una formació als centres de treball. En tots dos casos, però, les hores d’estada a l’empresa augmentaran: de 900 a 1.300 en el cas de la dual i de 300 a 482 en el de la convencional.

Segons diuen els pares, la coexistència d'alumnes de FP ordinària i dual al mateix cicle formatiu "provocarà l'existència d'alumnes de FP de primera i de segona", ja que uns faran mil hores remunerades (FP dual) i els altres 500 hores de pràctiques "gratis i sense cotitzar".

stats