Societat 10/06/2014

Els sindicats de Mossos lamenten que s'ha triat un director general sense experiència policial

Confien que Albert Batlle canviarà la dinàmica de l'equip anterior establint un clima de diàleg i de defensa del cos en situacions complicades

Acn
2 min

BarcelonaEls sindicats dels Mossos d'Esquadra lamenten de manera majoritària que el substitut de Manel Prat al capdavant de la direcció general de la Policia, Albert Batlle, sigui una persona sense experiència policial. Batlle va ser secretari de Serveis Penitenciaris durant el tripartit, però no ha ostentat càrrecs dins la branca policial de la seguretat ciutadana. Tot i això, tots li donen el marge de gràcia de rigor –un marge que, subratllen, és escàs, després de casos com el d'Esther Quintana o el de Juan Andrés Benítez– i confien que canviarà la dinàmica de l'equip anterior obrint-se al diàleg i a la defensa del cos en situacions complicades com les esmentades.

Des de SAP-UGT, Valentí Anadón explica a l'ACN que el nomenament ha comportat "una certa sorpresa", ja que "un cop més" es nomena director general de la Policia una persona "que no prové del món de la seguretat". Anadón admet que "no és imprescindible", però afirma que en la situació actual "seria molt recomanable", ja que Batlle "necessitarà" un temps d'adaptació que "no tenim". Des de SAP-UGT es demana al nou director general de la Policia "diàleg" i s'adverteix que si Batlle "no posa ordre a les relacions laborals" del cos aquest esdevindrà "ingovernable".

En termes similars s'expressa Toni Castejón, del sindicat de Mossos adscrit a CCOO. "Ens hauria agradat que fos un home amb formació policial", ha afirmat en declaracions a l'ACN. Castejón li ha desitjat "molta sort" i "que li vagi molt bé" perquè "serà senyal que ens va bé a tots".

Més enllà d'això l'ha convidat a "canviar la dinàmica i el rumb" de l'equip anterior, "sobretot" pel que fa a "defensar el cos". En aquest sentit ha subratllat que "moltes vegades" els Mossos han "pagat" el fet que "no s'han donat explicacions" en situacions complicades, fins al punt que "hi ha hagut silencis insultants en alguns casos". Per això Castejón afirma que "estaria bé que d'una vegada algú s'acostumi a donar la cara i quan tenim acusacions greus o situacions complicades surti a donar explicacions".

Finalment, Miquel Labrador, portaveu del sindicat CAT de Mossos, lamenta que Batlle té "poca o gens" experiència policial, "a menys que ens sorprengui". Per això ha convidat a deixar-lo "aterrar" i que vegi quina és la composició de l'entramat policial, tenint en compte que "sembla que de vegades l'enemic el tingui a casa, en aquest cas dels nostres comandaments". Si després d'aquest termini "té ganes d'implicar-se", afirma Labrador, "benvingut sigui", però si és "un pas més d'un polític més per un càrrec més i aguantar fins a la jubilació" serà "més del mateix".

stats