Societat 24/10/2014

La solució de Renfe per al canvi horari: els trens nocturns s'aturaran una hora per arribar a destí quan tenen previst

L'operadora ferroviària assegura que es tracta d'una operació habitual en casos com aquest. La mesura afectarà únicament els trens hotel

Ara
1 min
Tren hotel de Renfe a l'estació de Flaçà (Gironès) / Ferropedia

BarcelonaLa matinada del proper diumenge finalitzarà l'horari d'estiu i els rellotges es retardaran una hora, de manera que a les 3 hores tornaran a ser les 2 hores i, per tant, hi haurà una hora més. Davant aquesta situació, Renfe aturarà a les 3 hores els trens nocturns que circulin la nit de dissabte a diumenge per "arribar a destí a l'hora programada". Així ho ha comunicat aquest divendres l'operadora ferroviària en un missatge a Twitter:

una nota de premsa a la pàgina web de Renfe

Els trens es quedaran aturats a les dues (quan serien les 3 hores) durant una hora, i a les tres reprendran el camí per continuar amb l'horari oficial", expliquen. "Els viatgers faran una hora més de viatge, però arribaran a l'hora que havien previst", continuen les fonts, per afegir que aquesta situació només afectarà els trens hotel, els únics que circulen de matinada.

Renfe deixa clar que es tracta d'una mesura que, en els casos en què que l'horari s'avança (a les 2 hores passen a ser les 3), no es pot fer. "No podem guanyar una hora i els trens arriben una hora més tard".

stats