La sonda New Horizons ja ha passat pel punt més proper a Plutó

La NASA difondrà les imatges més espectaculars aquest dimecres al vespre

La sonda New Horizons ha passat pel punt més proper a Plutó aquest dimarts a les 13.49 h, hora catalana. Durant l'aproximació, la sonda ha interromput les comunicacions amb la Terra per poder recollir informació del planeta, i fins a partir de la tarda no es començaran a rebre dades.

Com explicava aquest vídeo de la NASA, l'antena de comunicacions no és una de les parts mòbils de la sonda, i és la sonda sencera la que s'ha d'orientar cap a la Terra quan ha d'enviar informació. En el moment de passar pel punt més proper al planeta, però, s'ha mantingut orientada cap a Plutó per recollir el màxim d'informació i capturar el màxim d'imatges.

Està previst recuperar el contacte a partir de la tarda, tot i que en un primer moment només es coneixerà l'estat de la sonda. Caldrà esperar a dimecres a la nit, hora catalana, per veure les primeres imatges captades durant aquest pas pel punt més proper al planeta, que s'espera que siguin espectaculars.

Per arribar al punt de màxima proximitat a Plutó –només 12.450 quilòmetres– la sonda més veloç creada mai –viatja a més de 58.000 quilòmetres per hora– ha necessitat  3.455 dies. Fins ara, només les sondes Voyager havien aconseguit creuar tot el Sistema Solar, però cap de les dues es va poder acostar a Plutó.

Més continguts de