Societat 17/11/2020

El subdirector de Protecció Civil esclata contra el Govern per filtrar el pla d'obertura: "És una falta de respecte"

Sergio Delgado considera que els ciutadans mereixen certeses "i no rumors"

Ara
2 min
Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil

Indignació del subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, contra la Generalitat. Després que al matí el Govern filtrés l'esborrany del pla d'obertura que s'ha d'aprovar en el marc del Procicat, Delgado ha esclatat aquesta tarda amb una piulada a Twitter: "És una falta de respecte als tècnics i la feina que fem des de fa mesos, als ciutadans, que mereixen tenir certeses i no rumors, a les activitats econòmiques afectades per aquesta enorme crisi i a les institucions que ens representen".

L'esborrany que proposarà Salut, i que ha de rebre el vistiplau del Procicat, preveu una desescalada gradual en quatre fases. El document preveu que, a partir de dilluns, puguin reobrir l'hostaleria, la cultura i els esports, amb restriccions d'aforament. En el cas de bars i restaurants seria del 30% -tant a interiors com exteriors- i amb un horari limitat: entre les 6 h i les 17 h. Els equipaments culturals i els esportius podran obrir portes amb un 50% de la seva capacitat.

RAC1 ha avançat l'esborrany del pla d'obertura i després, des del Govern, s'ha confirmat a la resta de mitjans, cosa que ha generat les crítiques de Delgado per haver fet públic un document que no és el definitiu. Poc després de fer la piulada ha rebut el suport de l'expresident Quim Torra, que li ha traslladat el seu "agraïment per la feina".

Sergio Delgado és una de les veus més experimentades i respectades de Protecció Civil. Durant anys ha estat el cap de la subdirecció general de Coordinació i Gestió d'Emergències i, des del febrer, és el responsable de la subdirecció general de Planificació i Programes. A més, durant la pandèmia, ha estat una de les cares de referència per conèixer el detall de les restriccions que s'han hagut d'aplicar els últims mesos per aturar el contagi.

stats