Societat Successos 25/05/2022

Així actuaven els lladres per robar l'interior dels cotxes aparcats en pàrquings de restaurants

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre persones com a presumptes autors de tretze robatoris arreu de Catalunya

Gerard Mira
2 min
Pertinences trobades durant l'escorcoll dels robatoris a vehicles a Catalunya

BarcelonaEn plenes festes nadalenques, l'ARA es va fer ressò d'una campanya dels Mossos per conscienciar la població de no deixar els regals dins dels cotxes aparcats als pàrquings perquè els lladres, que se les empesquen totes, són conscients que el botí podia créixer durant la campanya de Reis. Cinc mesos després, els robatoris als pàrquings tornen a ser notícia. Els dies 18 i 19 de maig, agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Igualada van detenir tres homes i una dona, d'entre 23 i 29 anys, com a presumptes autors de tretze delictes de robatori amb força a interior de vehicle en diferents zones de Catalunya, i de pertànyer a un grup criminal. Els detinguts han passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mollet del Vallès i Badalona.

Els autors buscaven objectes a l'interior dels cotxes aparcats al pàrquing de diversos restaurants i aprofitaven mentre els seus propietaris gaudien d'un àpat per buidar-los el cotxe. Al vídeo difós per la policia de la Generalitat es pot veure com els autors actuaven de manera coordinada: mentre un dels membres del presumpte grup esperava dins el cotxe preparat per marxar, un altre trencava el vidre posterior del vehicle de la víctima i agafava tots els objectes que hi hagués del seu interès.

Per facilitar l'operació, els autors accedien als estacionaments amb un vehicle privat i sortien del lloc dels fets ràpidament per no aixecar sospites. Els Mossos d'Esquadra han determinat que els lladres, especialitzats en robatoris a cotxes, actuaven en aparcaments d'àrees de servei o restaurants pròxims a vies ràpides, com autovies i autopistes.

Robatori en vehicles aparcats en pàrquings de restaurants

Les detencions són fruit d’una investigació oberta a principis del mes de maig després d’una sèrie de robatoris amb força a interior de vehicles a la comarca de l’Anoia. Els agents dels Mossos van localitzar el 18 de maig tres dels presumptes autors a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental) després d'haver comès un robatori a Santa Eulàlia de Ronçana. L'endemà van escorcollar els seus domicilis i van localitzar molts dels objectes robats en una tretzena de robatoris a les poblacions de Castellolí, el Bruc, Marganell, Monistrol de Montserrat, Manresa, Santa Eulàlia de Ronçana, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. A hores d'ara, la investigació segueix oberta perquè no es descarta que els detinguts estiguin implicats en més casos comesos arreu de Catalunya.

stats