Successos

Detinguts dos porters d'una discoteca de Barcelona per deixar en coma un home

Els fets van passar el 10 de desembre i la víctima, de 35 anys, va estar dues setmanes hospitalitzada a la unitat de cures intensives

2 min
Un cotxe dels mossos a Barcelona

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra van detenir dimarts passat dos porters d'una discoteca de Barcelona per haver agredit un jove de 35 anys, segons ha pogut saber l'ARA. Arran de l'agressió, la víctima va quedar en coma i ha trigat dues setmanes a despertar-se i a sortir de la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital. Els porters van voler fer fora el jove del local i, un cop a la sortida, un d'ells li va clavar un fort cop de puny al cap. Aquesta escena no la va gravar cap càmera de seguretat, sinó que la Unitat d'Investigació dels Mossos de la comissaria de Sarrià l'ha pogut reconstruir a partir de diversos testimonis.

Després de rebre el cop de puny, la víctima es va precipitar contra el terra i es va donar un nou cop de cap contra la vorera. Va quedar greument ferit i una ambulància el va portar a l'hospital inconscient. Els fets van passar fa un mes, el 10 de desembre a la matinada, a la discoteca Barroko's, al carrer Aribau de Barcelona, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. La investigació policial encara no ha pogut aclarir per què els controladors d'accés van expulsar la víctima del local. Havia anat a la discoteca amb un grup d'amics, però en el moment en què els porters el van anar a buscar a l'interior per fer-lo fora estava sol. S'havia separat del seu grup, que el va trobar ja estès a terra quan van sortir.

Segons els testimonis, el primer a colpejar va ser un dels porters i la víctima en cap moment s'hi va poder tornar. En aquest cas, no hi va haver acarnissament per part dels controladors d'accés. És a dir, un cop estès a terra no van tornar a colpejar el jove. Ara ja li han donat l'alta hospitalària, però l'agressió el va deixar ferit crític i després de dues setmanes en coma encara s'estan avaluant les seqüeles que podria patir a causa de les lesions. Fonts coneixedores dels fets descarten que hi hagués un conflicte previ entre els treballadors de la discoteca i el jove, i precisen que la víctima té un perfil molt poc problemàtic.

Antecedents

Els porters detinguts tenen 40 i 29 anys, segons fonts consultades per aquest diari. Tots dos arrosseguen un antecedent i un dels dos és conegut per la policia pel mateix delicte pel qual ara l'han tornat a detenir: lesions. La detenció no va ser fins un mes després dels fets perquè durant la investigació no ha sigut fàcil identificar els dos porters. Finalment, amb les càmeres de seguretat i buscant als registres d'empreses de controladors d'accés, es va aconseguir posar cara i nom als dos treballadors implicats.

La detenció va ser dimarts passat i els dos porters van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Tots dos es van acollir al seu dret a no declarar. Si bé només hi hauria un autor material de l'agressió, a tots dos se'ls responsabilitza d'un delicte de lesions.

stats