Violència masclista

Enterrada entre dos blocs de formigó en un hort del Pallars Jussà: nou feminicidi a Catalunya

Els Mossos han detingut un home com a presumpte autor del crim

2 min
Mossos d'Esquadra

BarcelonaEnmig d'uns horts en una zona de masies de Torallola, a la Conca de Dalt (Pallars Jussà), hi havia dos blocs de formigó col·locats a terra de forma horitzontal. Quan els Mossos d'Esquadra els van aixecar, hi van trobar un cadàver mig enterrat amb signes de descomposició. Era d'una dona i feia algunes setmanes que hi era. Els terrenys són d'una masia propietat d'una família de la comarca de tota la vida, segons fonts consultades per l'ARA. Els investigadors dels Mossos havien de respondre dues preguntes: qui era aquella dona i qui l'havia matat.

La policia ha aconseguit detenir aquest divendres el presumpte responsable de la mort, només unes hores després que s'hagi localitzat el cadàver. Segons fonts al corrent de la investigació, es tracta del propietari de la masia, un home d'uns 47 anys que viu a mig camí entre la casa de Torallola, de la seva família, i la Pobla de Segur. Segons les primeres indagacions policials, tot apunta que aquest juliol l'home hauria matat i enterrat la dona.

Fonts consultades per l'ARA apunten que es tracta d'un home amb un historial d'antecedents i que havia passat algun temps a la presó. Entre els antecedents hi hauria delictes relacionats amb robatoris i drogues. Quan era a la Pobla de Segur dormia en una zona de bungalous ocupats.

De moment, els Mossos encara no tenen identificat el cadàver, però tot apunta que es tracta d'una dona que feia mesos que estava desapareguda. Ningú havia denunciat la desaparició, però més d'un veí (es tracta d'una zona amb molt pocs habitants) havia detectat que feia temps que no la veia. Això va arribar a les orelles de la policia, que va començar a investigar la desaparició sospitant que al darrere hi podia haver una mort criminal. La investigació els va portar als dos blocs de formigó de la masia de Torallola.

Fonts consultades per aquest diari apunten que el detingut no estava casat ni tenia parella estable. Tot i això, segons fonts policials, la principal hipòtesi de la policia apunta a un crim masclista. Si s'acabés confirmant que es tracta d'un feminicidi, seria el 14è de l'any a Catalunya.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats