Successos

Una baralla a cops de puny entre socis: detenen un home per matar-ne un altre a Cornellà

L'arrestat ha intentat cremar el cos de la víctima dins d'un cotxe

2 min
Els Mossos d’Esquadra van detenir el pare de dos dels quatre menors, però va quedar en llibertat.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada un home de 29 anys per presumptament haver-ne matat un altre, de 28 anys, i haver intentat cremar el cadàver dins un cotxe a Cornellà de Llobregat. La policia ha rebut l'avís per un vehicle incendiat al barri de Sant Ildefons cap a les 5 de la matinada. El cotxe no s'ha calcinat del tot i, a l'interior del maleter, els Mossos hi han trobat el cos d'un home amb signes de violència. Sobretot, tenia cops i blaus per tot el cos. No l'havien mort ni amb una navalla ni amb una pistola, sinó a cops de puny. Segons fonts consultades per l'ARA, la víctima i el presumpte autor del crim es coneixien. Més d'una font els qualifica d'"amics" i apunten que tenien negocis en comú.

Segons fonts coneixedores dels fets, aquests negocis, que en principi serien legals, han sigut el detonant d'una baralla entre els dos que acabat amb la mort de l'home de 29 anys. Després, segons la primera reconstrucció dels fets, el presumpte autor l'hauria posat al maleter d'un cotxe propietat de la víctima i l'hauria intentat cremar, sense aconseguir-ho del tot, per desfer-se del cadàver. No va intentar incendiar el vehicle en un descampat, sinó enmig d'un carrer de Cornellà, fet que ha provocat que un veí truqués ràpidament alertant del foc. Al cap de dues hores, a les 7 del matí, els Mossos han detingut el presumpte autor del crim a casa seva, també a Cornellà de Llobregat.

Fonts properes a la investigació diuen que, quan han identificat a la víctima, han contactat amb diverses persones del seu entorn, una tàctica habitual dels investigadors d'homicidis dels Mossos. Una d'aquestes persones de l'entorn més proper de la víctima era aquest home de 29 anys, que a més era el seu soci. Cap a les 7 hores, els agents l'han anat a veure a casa seva i han comprovat que presentava diverses ferides i cops a la cara i al cos. Això ha fet lligar caps ràpidament als Mossos: ell també havia participat en una baralla feia poques hores. Amb aquests indicis, l'han detingut.

El detingut passarà en les properes hores a disposició judicial. El jutge que instrueix la causa ha declarat el secret de les actuacions. Els Mossos, de moment, descarten fer altres detencions, segons fonts properes als fets. El cotxe calcinat es troba ara en dependències policials perquè els especialistes dels Mossos practiquin una inspecció ocul·lar del vehicle.

Segon homicidi en tres dies

quest homicidi a Cornellà és el segon que es produeix en els últims tres dies a Catalunya. Diumenge passat els Mossos van trobar el cadàver d'una dona, també dins d’un cotxe, en uns camps a prop de la gola del Ter, al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). La dona es deia Fàtima i tenia 45 anys. El seu cadàver presentava diverses ferides d'arma blanca i la principal línia d'investigació dels Mossos és la d'un crim masclista. La policia ha detingut aquest dimarts la seva parella actual, un home de mitjana edat de Palafrugell.

stats