Successos

Investiguen si l'home assassinat a trets al Fòrum és un narcotraficant turc

Es deia Tekin Kartal i la policia està intentant saber quins antecedents tenia a Turquia

2 min
Agents dels Mossos desplegats a l'escenari del crim.

BarcelonaEren les cinc de la tarda de dissabte i l'encreuament entre la rambla Prim i el carrer Llull, a tocar del Fòrum de Barcelona, estava molt concorregut. Tot va passar a tocar d'una boca de metro i a pocs metres d'on s'estava celebrant la Fira d'Abril, al Parc del Fòrum. De cop, es van sentir trets i un home va quedar estès a terra, tacant de sang bona part de la vorera. Caminava pel carrer quan el van atacar i la majoria de trets, almenys cinc, li van anar al cap. L'autor (o autors) d'aquest assassinat a plena llum del dia van fugir. Pel modus operandi, els Mossos d’Esquadra van tenir clar des d’un principi que es tractava d'una execució per algun tipus de revenja que havien d'aclarir. D'entrada, van mirar a la Mina, molt a prop de l'escenari del crim, però la identitat de la víctima els va fer allunyar de qualsevol conflicte relacionat amb aquest barri. Era un home d'origen turc amb cap antecedent a Catalunya.

Segons fonts consultades per l'ARA, en les darreres hores els Mossos estan investigant si aquest conflicte va molt més enllà de les fronteres de Barcelona i de Catalunya. La víctima es deia Tekin Kartal i estava presumptament vinculat amb el tràfic de drogues a Turquia. Això suposadament, perquè els investigadors de la policia catalana encara no han pogut confirmar del tot si darrere d'aquest nom hi ha una història de drogues i màfia, tal com asseguren diversos mitjans de comunicació turcs. Els Mossos han obert contactes amb la Interpol i amb diversos actors internacionals per confirmar aquesta possibilitat, que encara no està del tot clara. Necessiten comprovar els seus antecedents fora de Catalunya i també parlar amb les autoritats turques. En paral·lel, la policia està mirant de trobar l'autor (o autors) de l'execució i intentant saber què feia la víctima a Barcelona i qui el voldria mort.

La sospita es basa, entre altres elements, en diversos missatges a les xarxes socials que han aparegut lamentant la mort de Kartal i que ara la policia està intentant verificar. Han aparegut, per exemple, mostres de condolença de membres del clan Baybasin, una màfia instal·lada al sud-est de Turquia molt activa en el tràfic d'heroïna a Europa i al Regne Unit. Fins i tot han corregut fotos del líder d'aquest clan, Abdullah Baybasin, amb Kartal. També ha recordat Kartal un polític i empresari de la zona, Fatih Bucak, i els mitjans turcs ja estan especulant amb qui el podria haver matat.

Els Mossos intenten contrastar tota aquesta informació i tenir una idea clara de la víctima, ja que moltes vegades aquestes persones utilitzen identitats falses. Les indagacions acaben de començar, però la policia catalana ja té una línia principal d'investigació.

stats