Successos

Al mateix carrer i en una nit: lladres amb 126 antecedents roben en una escola, un restaurant i un pis

Els Mossos enxampen un dels multireincidents amb una vintena d'ordinadors sostrets d'un centre educatiu de Barcelona

3 min
Porta de l'Escola Pia de Sant Antoni trencada la nit anterior durant l'atracament.

BarcelonaNit intensa a la ronda Sant Antoni de Barcelona, on els Mossos d'Esquadra van detenir quatre lladres multireincidents in fraganti. Segons ha pogut saber l'ARA, tot ha passat durant la matinada d'aquest dimecres al mateix carrer de l'Eixample. La policia catalana ha detectat en els últims dies un augment dels robatoris amb força en aquesta zona, i aquest dimarts a la nit hi va fer un dispositiu especial en el marc del pla Tremall, encarat per acabar amb la multireincidència. Eren les 4.15 h quan uns agents van veure que el vidre d'un restaurant, a la ronda Sant Antoni, 35, estava trencat. S'hi van acostar i en la llunyania van veure un home que portava tres motxilles a l'esquena. El van aturar, el van escorcollar i entre les tres bosses portava una vintena d'ordinadors portàtils.

Però tots aquests aparells electrònics no eren del restaurant. Els Mossos acabaven d'enxampar un home que presumptament havia robat en una escola que estava al mateix carrer, però uns metres més avall. Com ho van saber? Perquè s'havia emportat (no se sap si intencionadament per tornar-hi al cap d'uns dies o sense voler) un joc de claus de l'escola. Eren portàtils de l'Escola Pia de Sant Antoni, amb un alumnat especialment vulnerable. Aquest dimecres encara hi ha el vidre de l'entrada trencat. El va trencar amb la tapa d'un clavegueram, i abans havia fet malbé una reixa de protecció. Els Mossos van detenir el lladre, de 32 anys, però encara faltava resoldre una incògnita: qui havia atracat el restaurant?

Ordinadors sostrets de l'escola.

Van veure que hi havia sang entre els vidres trencats del restaurant i van seguir el fil de gotes vermelles. Això els va conduir cap a un home dos carrers més enllà que, al veure que s'acostaven cap a ell, es va posar la mà a la butxaca. Els agents li van demanar que els ensenyés la mà i, efectivament, estava plena de sang. La policia havia trobat l'home que presumptament havia atracat el restaurant, però no va aconseguir emportar-se un gran botí. Quan el van escorcollar, només li van trobar una vintena de monedes de cinc cèntims. Era un home de 43 anys amb molts antecedents, i el van detenir.

Un altre joc de claus

Unes hores abans, però, ja hi havia hagut una detenció al mateix carrer: la ronda Sant Antoni de Barcelona. A la 1.40 h de la matinada, una patrulla de paisà del mateix dispositiu dels Mossos va veure dos homes que anaven guaitant portals i fins i tot van intentar forçar una reixa. Els van seguir i finalment van forçar la porta d'un bloc. Els Mossos els van esperar a la sortida i els van escorcollar: tampoc s'havien emportat cap botí, però portaven totes les eines per fer-ho. Tornavisos, tenalles, ganivets... i també un joc de claus. Aquest cop, gràcies al clauer, la policia va veure que eren d'un bloc del carrer Viladomat no gaire lluny d'allà. Hi van anar i els accessos tenien indicis de forçament.

Una veïna ho va confirmar del tot: havia vist dos homes remenant portes, i quan els havia preguntat qui eren ells havien respost que eren policies. No ho eren, sinó que eren dos homes de 37 i 44 anys, també amb molts antecedents, que la policia va acabar detenint. En total, els quatre lladres enxampats en una sola nit al mateix carrer acumulen 126 antecedents, segons fonts consultades per l'ARA. Fonts policials insisteixen en la importància dels dispositius de prevenció com l'efectuat aquest dimarts a Sant Antoni per combatre la multireincidència.

stats