Mor un dels ferits de l'hotel incendiat a Barcelona i n'ordenen el tancament

L'home estava en estat crític i els bombers detecten que faltaven mesures de seguretat a l'establiment

2 min
El foc va començar a l'habitació de la tercera planta de l'extrem dret de la façana.

BarcelonaUn dels nou ferits en l'incendi d'aquest dissabte al migdia a l'Hotel Coronado de Barcelona, al carrer Nou de la Rambla número 134 del Poble-sec, ha mort. L'home, d'uns 50 anys, estava hospitalitzat en estat crític a l'Hospital Clínic després d'inhalar fum i patir diverses cremades. La defunció s’ha fet pública poc abans que els Bombers de Barcelona hagin ordenat el tancament de l’hotel per la falta de mesures de seguretat. Segons fonts municipals, el cos ha detectat que l’establiment té mancances de cara a un possible nou incendi –no s'ha detallat en què consisteixen–, malgrat que el foc no ha causat problemes estructurals. Això obligarà a reallotjar 16 turistes que aquest dissabte a la tarda havien pogut tornar a l’hotel, motiu pel qual l’Ajuntament ha reactivat el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB).

Pel que fa a la víctima mortal, era el ferit més afectat pel foc i que els bombers havien localitzat estirat i en estat inconscient a la tercera planta, on va començar l'incendi en una habitació i des d'on després es va escampar pel passadís i les altres habitacions que tenien les portes obertes. Els Mossos continuen investigant les causes del foc i la unitat central d'inspeccions oculars de la policia científica ha inspeccionat l'edifici, però no ha transcendit cap hipòtesi sobre l’origen de les flames.

Els bombers van rebre l'avís de l'incendi aquest dissabte poc abans de la una del migdia i quan van arribar es van trobar dues persones que havien saltat de les finestres de les habitacions de la tercera planta –a l'altre extrem d'on havien començat les flames– per escapar-se del foc. Treballadors de l'hotel havien col·locat matalassos i sofàs del mateix establiment al carrer, amb el suport de veïns, perquè saltessin, i després van haver de ser hospitalitzats. En el desallotjament de l'hotel els bombers van localitzar els diversos ferits, tres dels quals inconscients: el que ara ha mort, un dels que va saltar per la finestra i un altre ferit de gravetat que els treballadors de l'hotel van veure al replà de la tercera planta i van baixar al vestíbul.

Els nou ferits estaven afectats pel fum que s'havia escampat per la tercera planta –menys a les habitacions que havien mantingut la porta tancada–. Alguns també van patir cremades per les flames que havien començat en una habitació i havien arribat al passadís. A més, els dos clients que van saltar tenien politraumatismes. Dels nou ferits, cinc van acabar hospitalitzats: l'home ferit crític al Clínic, un home i una dona en estat greu a l'Hospital de la Vall d'Hebron, i dos ferits menys greus a l'Hospital del Mar. Les quatre persones restants van ser donades d'alta in situ.

L'incendi es va donar per extingit aquest dissabte a dos quarts de tres de la tarda.

stats