Barcelona
Societat 25/10/2021

El supermercat fantasma de les Corts fa marxa enrere

L'empresa Getir destinarà el local del passatge Xile a la formació de treballadors

2 min
Passatge de Xile om hi ha un supermercat fantasma

BarcelonaLa multinacional turca Getir ha fet marxa enrere i no obrirà cap supermercat fantasma al tranquil passatge Xile de les Corts, segons ha informat l'empresa a través d'un comunicat. Fonts de Getir han explicat al diari ARA que la decisió s'ha pres "després d'un procés de deliberació arran de les reunions mantingudes amb els veïns i l'Ajuntament". El projecte inicial passava per obrir un supermercat que, en lloc de vendre de manera presencial als clients, servís de magatzem per abastir als repartidors, ja que cada cop hi ha més gent que fa la compra a través d'internet.

Els veïns temien que entre els vehicles que havien de portar el gènere al local i els repartidors circulant tot el dia amunt i avall amb motos i patinets, el passatge Xile deixaria de ser el plàcid carreró que és actualment. A més, els veïns denunciaven que al mateix carrer hi ha dues llars d'infants i molt a prop hi ha dues escoles més. Finalment, gràcies a la pressió dels veïns, que havien convocat una protesta per a aquest dimarts, el local acabarà sent "un centre de formació on s'explicarà com funcionen les comandes i quines són les normes de seguretat", segons ha explicat l'empresa, que insisteix que "en cap cas" funcionarà com a magatzem sinó que tindrà una activitat "molt en la línia dels comerços de l'entorn".

Els veïns es reuniran dijous amb l'empresa, que ja els ha avançat que renuncien al supermercat. Tot i així, la protesta tirarà endavant. "A falta de 24 hores per a la manifestació, no la podem desconvocar i, a més, tampoc tenim garanties" ha explicat Jordi Gràcia, un dels portaveus dels veïns. Malgrat tot, Gràcia s'ha mostrat optimista i ha reconegut la bona disposició de l'empresa. Gràcia ha recordat, però, que més enllà del conflicte que hi ha al passatge Xile el govern de la ciutat "encara no ha regulat aquesta activitat".

stats