Tribunals
Societat 28/07/2021

El Suprem anul·la l'acomiadament d'una professora de religió per haver-se divorciat

L'arquebisbat de Valladolid li va dir que la seva situació no concordava amb els postulats de la vida cristiana

ARA
1 min
El Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha anul·lat l'acomiadament d'una professora de religió a qui van fer fora de l'escola concertada on treballava, a Tordesillas (Valladolid), per haver-se divorciat. L'arquebisbat de Valladolid li va retirar el requisit d'idoneïtat per continuar treballant al centre al·legant que la seva situació no concordava amb els postulats de la vida cristiana. La dona s'havia casat per segona vegada per la via civil, però l'arquebisbat entenia que havia d'haver anul·lat el primer matrimoni.

D'acord amb la decisió de l'arquebisbat, la Junta de Castella i Lleó va rescindir el contracte de la docent. Ara el Suprem obliga la conselleria d'Educació a readmetre la professora i a pagar-li tot el sou que va deixar de cobrar des del 2017 –quan va ser acomiadada– fins avui. Segons els magistrats, l'acomiadament va vulnerar els drets fonamentals de la treballadora.

A la dona l'havien contractada com a professora el curs 2001-2002. Segons consta a la sentència, la delegada d'Ensenyament de l'arquebisbat va informar els seus superiors de la situació matrimonial de la dona. Els magistrats destaquen que fins aquell moment la professora no havia estat objecte de cap queixa. De fet, la dona havia tornat a separar-se després del matrimoni civil i convivia amb una altra parella. Tot i així, la delegada de l'arquebisbat va informar la docent que la seva situació no concordava amb els postulats de la vida cristiana i li va suggerir que anul·lés el seu primer matrimoni per la via religiosa. Finalment, l'arquebisbat li va retirar el perfil d'idoneïtat i la conselleria d'Educació de Castella i Lleó va acabar acomiadant-la.

La sentència compta amb un vot particular d'un magistrat que no discrepa de la decisió del tribunal però sí de l'argumentació que fa la resta de la sala.

stats