Societat 23/09/2015

El Suprem rebutja indemnitzar els afectats per la talidomida

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs de les víctimes de la talidomida i els ha negat la indemnització que reclamaven, en una sentència gairebé unànime (vuit contra un) a la sal del civil. L'Audiència de Madrid va anul·lar l'any passat les indemnització per als afectats per aquest medicament. Reclamaven 204 milions d'euros per es malformacions que va provocar la talidomida a centenars de nounats després de prescriure's per acabar amb els marejos de les embarassades.

Aquella sentència va considerar prescrita l'acció dels perjudicats, que ho van recórrer davant del Suprem. Ara l'alt tribunal ha confirmat aquella sentència i considera prescrita la qüestió, tot i l'informe del fiscal a favor del recurs.

El novembre del 2013, un jutjat de primera instància de Madrid va condemnar a la farmacèutica alemanya Grünenthal, frabricant del medicament, a indemnitzar els afectats de l'Associació de Víctimes de la Talidomida amb 20.000 euros per cada punt percentual de la minusvalesa reconegut.

stats